Europski obračun nad Krkom

Skradin, grad koji leži uz korito rijeke Krke tik uz nacionalni park, nakratko će 20. i 21. lipnja biti oaza oktanskog sporta i mirisa benzina… Na jednoj od najljepših i najsigurnijih brdskih staza u Hrvatskoj, AK Mihovil Šibenik i Tokić Tim organizira 14. Nagradu grada Skradina “Trke priko Krke”.

Svoj dolazak najavile su brojne zvijezde poput aktualnog prvaka Europe u kategoriji II. (formule i prototipi) Christiana Merlija te Simonea Faggiolija, koji je naslov prvaka Europe osvojio 11 puta, a domaćeg prvenstva čak 13 puta. Spomenuti svako treba i naše drage Poljake, Grzegorz Duda i njegov sin Karol Duda rado dolaze voziti u Hrvatsku.

“Kao organizatori možemo biti jako zadovoljni na velik odaziv i na sva zvučna imena koja dolaze”, kažeVlatko Mikulandra, tajnik AK Mihovil.

 Imena kakvih se ne bi posramile ni puno jače utrke, no zbog pandemije situacija je takva da je odgođeno Europsko Prvenstvo i Internacionalni HillClimb kup te mnogi europski aduti žele voziti i isprobati svoje bolide prvi puta u 2020. godini, a Skradin je upravo prva prava prilika za to. Za sada je pristiglo 92 prijava, iz osam zemalja, ali bi konačna lista mogla brojati preko sto vozača. Bit će i domaćih, lokalnih aduta, iz AK Mihovil i AKK Rogoznica.

“Ovo što se događa u Skradinu nešto je što će se pamtiti cijeli život, a možemo i nazvati kruna dosadašnjeg organiziranja AK Mihovila brdskih utrka u Skradinu…nama kao organizatoru trka će biti posebna ne samo zbog poznatih i zvučnih imena, nego i zbog uvjeta kojih se moramo pridržavati zbog pandemije Covid-19 te smo dodatno zasukali rukave i radimo na sigurnosti natjecatelja po preporukama stožera”, objašnjava Mikulandra.

 Gledatelja će biti duž cijele staze, s tim da će na startu, na mostu, zbog situacije s korona virusom, broj gledatelja biti ograničen – istaknuo je Mikulandra, a dolazak su najavili i čelnici HAKS-a, kao i glavni državni tajnik za sport Tomislav Družak.

“Za sada imamo prijavljenih 13 formula i prototipova, dolazak su najavili još dvije formule iz Italije i Austrije, veliku bitku i ove će godine voditi dva naša najbolja vozača, Domagoj Pereković i Dejan Dimitrijević, tako da se očekuje rušenje rekorda staze”, ističe tajnik AK Mihovil Šibenik.

Pripremite se za pravi oktanski spektakl u srcu Dalmacije. Vremenska prognoza vrlo je optimistična stoga nemojte oklijevati i 20. i 21. lipnja zaputite se put Skradina, očekuje vas mnoštvo akcije koju jednostavno ne smijete propustiti.

Tekst: Hill Climb Croatia
Fotografija: DUJA2 Photography
Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x