Brown: Dolazak Ricciarda u McLaren bit će dobar za Norrisov razvoj

Daniel Ricciardo pridružit će se McLarenu od 2021. godine, a prvi operativac momčadi vjeruje da će Australac biti od velike pomoći kad je u pitanju razvoj njihovog mladog vozača, Landa Norrisa.

Iza McLarena je vrlo uspješna 2019. s Carlosom Sainzom i Landom Norrisom, a ista vozačka postava zadržana je i za ovu sezonu. Međutim, odlazak Sebastiana Vettela iz Ferrarija pokrenuo je niz promjena koje su se odrazile i na McLaren. Sainz će dogodine put Maranella, a u Woking stiže Daniel Ricciardo.

Lando Norris lani je kao rookie ostavio jako dobar dojam, a sada se od njega očekuje novi iskorak. Mladi Britanac dobio je i ugovor za sljedeću sezonu, a CEO momčadi Zak Brown očekuje da će dolazak Ricciarda biti vrlo koristan za Norrisov razvoj.

“Mislim da ćemo imati dvojicu vrlo ozbiljnih vozača na stazi, dva odlična karaktera van staze, dvojicu miljenika navijača, odličnih sa sponzorima, a koji su u različitim fazama svojih karijera.”

“To bi mogla biti dobra kombinacija i mislim da će pomoći Landu, dati mu određene pokazatelje. Koje god vrijeme Daniel postavi u bolidu, znamo da je najbrže što taj bolid može odraditi, a Landu će to biti odlično za usporedbu.”

Zak Brown doista ne štedi s komplimentima na Ricciardov račun. Smatra da će vozač sa sedam Grand Prix pobjeda pomoći momčadi u ostvarenju glavnog cilja, a to je povratak u vrh Formule 1.

“Dannyja smo željeli i prvi put, prije nego je otišao u Renault. Njegov sam fan već mnogo godina. Mislim da je izvanredan na stazi, super agresivan, ne boji se nikoga i ima odličnu brzinu.”

“Mislim da je on vozač sposoban za osvajanje prvenstva u bolidu koji za to ima potencijal. Nadam se da nismo predaleko od toga da bismo mu to mogli pružiti. Ne mislim da će se to dogoditi ’21 jer tada ćemo se utrkivati s ovogodišnjim bolidima, ali nadamo se da od ’22 možemo nastaviti naš uspon prema vrhu.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Nitko da prokomentira što ovaj lupeta. Ni ti Gigi sine da pozdraviš Riccia? Jadan Ricci, opet je “promašio ceo fudball”..Hahahaha!

Related Posts