Utrke moguće i na stazama koje nisu u početnom kalendaru

Chase Carey kaže da Formula 1 razmišlja o korištenju staza koje nisu bile na izvornom kalendaru 2020. – i priznao je da bi se ovogodišnji raspored mogao rastegnuti sve do 2021. godine. Iako nije spomenuo imena, Imola, Hockenheim i Portimao – dali su do znanja da su zainteresirani za utrke bez navijača.

“Neumorno radimo od Australije i aktivno smo angažirani s našim promotorima na izradi kalendara utrka 2020. Imamo dva osnovna izazova – identificirati lokacije na kojima možemo održati utrku i odrediti kako prevoziti sve potrebne sudionike i njihovu opremu do mjesta utrke”, rekao je Carey.

“Cilj nam je krenuti 4. srpnja u Austriji, a vjerojatno bi mogli ostati i utrkivati se tamo i tjedan dana poslije. Nadamo se da ćemo imati kalendar s 15-18 utrka. Očekujemo da će početni dio sezone biti bez navijača, ali nadamo se da ćemo omogućiti fanovima da prisustvuju u drugom dijelu godine”, dodao je Chase.

Carey je rekao da trenutno nema planova za završetak ovogodišnjeg prvenstva 2021. godine, ali kaže da je to još uvijek moguće. Što se tiče kalendara za sljedeću godinu, on ostaje uvjeren da će se raspored vratiti u normalu:

“Naš je cilj 2021. godine izgledati poput 2021. koju smo i planirali u siječnju. Imamo i nekoliko pregovora u tijeku s nekoliko novih utrka za koje mislimo da bi bile pozitivno unapređenje poslovanja za navijače i dioničare.”

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LHx6

Ponuda i potražnja. Sad je prilika za mnoge da se uguraju u kalendar. Nema da fali F1 😊

mody

da voliobi da vrate estoril ali drago mi je dase vraca f u portugal nakon 1996,zasluzili su imati utrke ipak su imalo tradiciju utrka. portimao ne zna kakva je staza jeli dobra

Related Posts