Ralf Schumacher: Vettel je trenutno najbolja opcija za Ferrari

Ponovno se pokreće pitanje i budućnosti Sebastiana Vettela u Ferrariju. Vettel trenutno razmišlja o jednogodišnjem ugovoru za 2021. Međutim, uvjeti ugovora nisu ni približno dobri kao što su bili prethodnih godina. Njegova prva dva ugovora u Ferrariju potpisana su na tri godine s tim da je drugi ugovor imao vrijednost 40 milijuna dolara po sezoni.

Ponuda koju je Ferrari ovoga puta spremio za Vettela je samo za jednu sezonu, 2021. godine, a vrijednost je 12 milijuna dolara. Iako postoje nagađanja da je Vettel odbio ugovor, nazivajući ga “šalom”, nije bilo službenih izjava po tom pitanju ni od Vettela ni Ferrarija.

Postavlja se pitanje što će biti s Vettelom ako ne potpiše ugovor s Ferrarijem i koga će Ferrari dovesti na Vettelovo mjesto. Vettelova najbolja opcija je možda McLaren, a Ferrari nema vremena da dovede nekog iskusnijeg vozača od Vettela.

Ralf Schumacher tvrdi da je Vettel potreban Ferrariju koliko i Ferrari Vettelu i da je najbolja opcija da nastave dosadašnju suradnju barem do sljedeće godine.

“Sebastian je imao lošu godinu prošle sezone zbog visokih očekivanja. Ako se želi fokusirati na dugoročno, mora napustiti Ferrari. Ali ako želi ostvariti pobjede u ovoj i sljedećoj godini, gotovo da nema druge mogućnosti.

Tada mu novac ne bi trebao biti prioritet. Za Ferrari nije lako ni pitanje gubitka nekoga poput Sebastiana Vettela. On je vrlo iskusan vozač, a u pitanju je i konstruktorski poredak tako da bi se trebali dogovoriti. Mislim da trenutno nema boljeg rješenja od trenutnog dvojca.”

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ovu je kacigu trebao stalno nosit, a ne onu bijelu..s njom nema nikako sreće. Tedesco će ostat u Ferrariju.

ferrari 012

Bolje on nego Hamilton

LHx6

To ipak bolje zna Ferrari. Vrijeme će pokazati…

LHx6

“Vettelova najbolja opcija je možda McLaren”

Nekad moćni tim danas groblje bivših prvaka 😉

Igor Vukajlovic

To je Ferrari u puno većoj mjeri.

mody

ricciardo u ferari dolazi

LUTHER

a realno, jedino tko bi više manje mogao doći na njegovo mjesto je ricciardo, ali postoji problem, ferrari kao velika momčad treba nekog tko ima iskustva u pobjeđivanju, u osvajanju svj prvenstva… osim vettela, tu je jedio hamilton… teško da će ići na rizik dovođenjem još jednog mladog i neiskusnog vozača (budimo relani, Lec je još uvijek zelen, ipka je to ferrari u pitanju)

svakako

Alonso

I Briatore da bude gazda umjesto Binnota a Binnota vratiti na razvoj motora ili gdje je već bio i radio dobar posao.

I riješena stvar

LHx6

A koje to kvalitete ima Briatore da bi on bio uspješniji?

Desmosedici

Mattia djeluje..zapravo jest, intelektualac, jako stručan čovjek..E sad jeli bolje da takva osoba bude šef momčadi ili šef struke? Šefovi momčadi tipa Briatorea su mešetari skloni hohštapleraju..ali znaju dobro voditi momčad. Ipak, Mattia mi je draži, pa kako god i koliko god bude uspješan.

svakako

Zna sa vozačima (ovo ko je broj 1 a ko broj 2 npr)
Zna voditi momčad
Zna se izboriti za momčad
Zna sa medijima
Zna sa novcem
Zna politiku
.
.
.
Mattia je inženjer ako se ne varam, nije menadžer a na čelu momčadi svakako treba biti menadžer jer ovo je odavno prestalo biti čisto inženjerstvo nego i marketing, PR, sponzori, politika, psihološke pokvarene i mučke igre a Flavio ako nije najbolji onda je među najboljima u tome.

svakako

Flavio bi pokazao i Toto Wolfu i Horneru i Helmutu Marku i Zaku Brownu i Verstappenu (svima koji su u zadnje vrijeme pokušavali mučkim izjavama kroz medije poljuljati Ferrari) tamo gdje im je mjesto.
Za razliku od Binnota koji na njihove provokacije ne zna kako da se postavi i odreagira na takve provokacije.
Ne zna jer se nikad prije time nije bavio a Flavio bi ih svakako pojeo za doručak sve odreda nabrojane.

Related Posts