Objavljen novi kalendar Prvenstva Hrvatske u motocrossu

Motociklisti su zbog pandemije koronavirusa morali pričekati sa startom nove sezone Prvenstva Hrvatske, no nakon što je Stožer civilne zaštite RH dopustio održavanje natjecanja na otvorenom, objavljeno je i kada možemo očekivati početak motocross sezone.

Nažalost, u kalendaru nisu sve utrke koje su bile planirane za ovu godinu. Sezona Prvenstva Hrvatske u motocrossu trebala je biti otvorena u Savskom Marofu, tradicionalno na Uskršnji ponedjeljak. Međutim, kako utrka tada nije mogla biti održana, SMK Savski Marof odlučio se na povlačenje iz ovogodišnjeg kalendara.

Sezona bi prema novom kalendaru trebala započeti 19. srpnja u Pakracu, nakon čega bi uslijedila jednomjesečna stanka do natjecanja u Zaboku 16. kolovoza. Tada utrke kreću užurbanim ritmom i već bi se 23. kolovoza vozilo u Krašiću, 6. rujna u Petrinji, 13. rujna utrku će ugostiti Gornja Petrička, a 20. rujna požeška staza Villare.

Posljednje dvije utrke Prvenstva na rasporedu su u kolovozu. Na stazi Draga u Rakovom Potoku vozilo bi se 4. listopada, a finale sezone bilo bi dva tjedna kasnije u Kozarevcu. Standardno, na svim priredbama utrke će se bodovati za OPH juniora, seniora i veterana te prvenstvo B-lige.

Motocross klub Jaska ove je godine trebao biti domaćin vrlo jake utrke jugozapadne zone Europskog prvenstva za juniore u klasama MX65 i MX85, no nažalost juniorska je sezona kontinentalnog prvenstva u potpunosti otkazana. Također, ove godine nećemo gledati zajedničke utrke prvenstva Slovenije i Hrvatske, koje su postale praksa prošlih sezona.

Međutim, najavljeno je da ćemo jednu priredbu imati i u lipnju. Slavonsko mjestašce Malino ugostit će 20. lipnja premijernu utrku Slavonskog prvenstva u motocrossu, quadcrossu i enduru, a samo dan kasnije i prvu utrku sezone Prvenstva Hrvatske u supercrossu.

Prvenstvo Hrvatske u motocrossu – kalendar natjecanja za 2020:
19. srpnja – Pakrac
16. kolovoza – Zabok
23. kolovoza – Krašić
6. rujna – Petrinja
13. rujna – Gornja Petrička
20. rujna – Požega
4. listopada – Rakov Potok
18. listopada – Kozarevac

Related Posts