Kevin Magnussen: Bio sam prljav na stazi, ali nisam bio jedini

Tijekom godina, Kevin Magnussen je mnogo puta doživio bliski susret sa svojim protivnicima na stazi. No, kako bi objasnio da su takvi postupci opravdani jer su dio njegovog beskompromisnog stila vožnje, Magnussen je svojim fanovima dao jedan intervju preko Instagrama.

2017. je na VN Mađarske imao manji incident s Nicom Hulkenbergom na stazi te se s njim verbalnom sukobio nakon utrke. Godinu kasnije, na VN Italije je zasmetao Fernandu Alonsu na stazi. Opet, Haasov vozač smatra da nije jedini koji uzrokuje takve incidente na stazi u današnjoj Formuli.

“Postoje vozači koji su imali nekih problema sa mnom na stazi. Priznajem kako sam prešao granicu u nekim slučajevima. No, ne smatram da sam jedini koji to radi.”

Nadodao je da misli kako borbe u sredini poretka mogu biti puno uzbudljivije nego bitke koje vode vozači u prvih 5.

“Zadnjih nekoliko godina, borio sam se u sredini poretka. Primjerice, ako ste na desetom mjestu i lovi vas vozač koji je odmah do vas, na 11., morate se boriti za taj jedan bod. premda ne možete izgubiti puno. Imao sam puno žestokih okršaja za deseto mjesto. Neke od borbi su išle preko granica.

Što se tiče filozofije vožnje na granici i prelaska preko nje, Magnussen je ovdje prilično jasan:

“Smatram kako morate svoju vožnju dovesti do granice. Ne preko nje, ali svojom vožnjom  morate pokazati da ste spremni dotaknuti granicu. Pojam granice je ponekada teško definirati. Zasigurno, bolje je dovesti bolid do ruba, ali ne i preko njega.

Klevetnika je uvijek bilo te će uvijek biti prisutni. No, momčadski kolega Romain Grosjean je pohvalio Kevinove vožnje te smatra kako su sudari i incidenti stvar prošlosti. Nedavno, Francuz je svog kolegu opisao kao “pravog Vikinga”.

Total
3
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x