Hoće li Suzuka biti presudna u borbi za naslov prvaka Kreator Gaming Pro Cupa?

Kreator Gaming Pro Cup ulazi u svoju završnu fazu. Do kraja natjecanja ostale su još dvije utrke, a sljedeća se vozi na japanskoj stazi Suzuka, koja je kroz povijest često rješavala pitanje prvaka. Hoće li tako biti i u ovom slučaju, dok Davora Sertića i Marka Devčića dijele samo dva boda, provjerite u nedjelju, 3. svibnja od 14 sati.

Kreator Gaming Pro Cup natjecanje je u digitalnom motorsportu koje okuplja profesionalne hrvatske vozače auto utrka iz različitih disciplina. Svi vozači, njih 14, nastupaju s identičnim automobilima marke “Porsche 911 RSR”, a Kup se sastoji od šest bodovanih utrka na platformi Gran Turismo Sport.

Nakon četiri održane utrke, situacija ne može biti neizvjesnija. Po dvije pobjede ostvarili su Davor Sertić i Marko Devčić, a dijele ih malena dva boda samo zbog činjenice da Sertić ima dva druga mjesta, a Devčić jedno drugo i jedno treće. Ivan Pulić treći je u ukupnom poretku, s 19 bodova zaostatka za Sertićem, a budući da je još 50 bodova u igri, niti Dubrovčanin se ne predaje.

Prošla utrka, vožena na stazi Mount Panorama, završila je sukladno ukupnom poretku. Sertić je slavio nakon odlične vožnje od starta do cilja, a Devčić je krajnjim naporom u zadnjim metrima utrke branio drugu poziciju ispred Pulića. Na cilju je samo jedna desetinka sekunde presudila u Devčićevu korist, a pozicije u Top 8 osvojili su još Dario Šamec, Ivica Marić, Niki Belohradski, Maro Slade i Florian Šalec.

Nakon Australije, Kreator Gaming Pro Cup seli na legendarnu japansku Suzuku, stazu koja je kroz povijest često odlučivala različita prvenstva i koja će vozačima definitivno biti veliki izazov zbog svoje kompleksne konfiguracije. Također, na toj stazi često smo viđali razne kontroverzne situacije pa možda i u svijetu digitalnog motorsporta bude slično.

Prema već ustaljenim pravilima, kvalifikacije traju deset minuta, a nakon toga vozi se utrka na 100 kilometara, u slučaju Suzuke 18 krugova, s naglašenom potrošnjom guma i goriva, kako bi i taktika bila važan dio svake utrke.

Kreator Gaming kao organizator natjecanja, uz partnere – tvrtke Kaspar Papir, Grafiti Becker i Pako, omogućuje vam praćenje svih utrka na Kreator TV-u ili YouTube kanalu Kreator TV-a i to u popularnom nedjeljnom terminu od 14 sati, kao što se vozila Formula 1 u dobra stara vremena. Utrku sa Suzuke gledajte 3. svibnja, a nakon toga ostaje još finale sezone na stazi Dragon Trail – Seaside tjedan dana kasnije.

Related Posts