Wolff ulaže u dionice Aston Martina

Šef Mercedesove F1 momčadi, Toto Wolff, privatno je investirao u dionice Aston Martina, no to ne mijenja njegov aktualni angažman u Formuli 1. On i dalje ostaje vjeran momčadi koja je osvojila šest uzastopnih dvostrukih titula u isto toliko godina.

Nedavno je Toto Wolff demantirao navode o prelasku u Aston Martin, ali izgleda da ga je Lawrence Stroll uspio uvjeriti u potencijalni uspjeh buduće momčadi Formule 1. Stroll je Wolffov prijatelj, a njegov tim Racing Point ima blisku povezanost s Mercedesom kao jedan od klijenata.

Iako je Wolff više puta negirao da će preuzeti formalnu ulogu u britanskom proizvođaču sportskih automobila, kupovina dionica kao investicija je već dugo razmatrana. Takvo ulaganje se čini neobičnim s obzirom na njegovu ulogu u Mercedesu i činjenicu da je Aston Martin naslovni sponzor momčadi Red Bulla. Ipak, matična kompanija njemačkog proizvođača je Daimler koja je dugoročni dioničar Aston Martina, tako da nema sukoba interesa.

Daimler je 2013. potpisao ugovor o preuzimanju tadašnjih 5% dionica pod uvjetom da ih opskrbljuju motorima i električnim komponentama. Daimler je sada najveći dobavljač Aston Martina i kako je potvrđeno u najnovijem prospektu Aston Martina prošlog tjedna, ima pravo veta na sve buduće investicijske partnere. Wolff je kupio 4,77% udjela u Aston Martinu.

Glasnogovornik Mercedesa je rekao: “Potpuno ublažena nakon problema s pravima na čekanju, ova investicija činit će 0,95% udjela u kompaniji. To je financijska investicija tako da partnerstvo Wolffa i uloga u Mercedesu ostaju iste.“

Wolff trenutno razgovara s Mercedesom o produženju ugovora. Iako bi mogao izmijeniti detalje ugovora, čini se da je gotovo sigurno da će surađivati s Mercedesom u bliskoj budućnosti, kako je i sam prethodno izjavio.

 „Sada sam u osmoj godini. Volim sport i ovaj tim. Međutim, pomalo sam iznenađen naletom događaja preko zime i ponašanjem pojedinih ljudi.
“Naravno, to ima veze i s mojom odlukom što treba raditi u 2020. i šire. Ali ja sam i ostajem šef Mercedesa i ništa se neće promijeniti u kratkom roku.”

 

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Totto..to..to..to je to. Mercedes na mala vrata kupuje..stvara sestrinsku momčad po uzoru na Ferrari i Red Bull.

Desmosedici

Kad smo već tu kod Totta Wolffa..njegova vlasništva u momčadima..njegovih dionica..planova za budućnost. Sjeća li se netko Waltera Wolfa?..Eto fali mu jedno slovo f da bude isto prezime kao kod Totta.. Dakle Walter Wolf biznismen austrijsko-slovenskih korijena, mislim naftaš, koji je imao krajem sedamdesetih godina svoju F1 momčad..bili su hit i iznenađenje na gridu..ali je to kratko trajalo-tri sezone. Ovako je to teklo. Wolf je 1976. kupio 60% Williamsa i propalu momčad Lorda Hesketha..Franck Williams je bio glavni manager a Wolf vlasnik momčadi..bolid se zvao Wolf-Williams FW05. Ta sezona je prošla neslavno pa su se razišli, a oba su osnovali… Read more »

Related Posts