Sjajna utrka Kreator Gaming Pro Cupa na stazi Spa, pobjeda Davoru Sertiću!

Treća utrka Kreator Gaming Pro Cupa vožena je 19. travnja na stazi Spa te je u potpunosti opravdala očekivanja. Bila je to izvanredna utrka u kojoj smo gledali borbu petorice vozača za mjesta na postolju, a nakon uzbudljivih 15 krugova i brojnih preokreta, pobjedu je slavio Davor Sertić.

Kreator Gaming Pro Cup službeno je hrvatsko natjecanje u digitalnom motorsportu, koje okuplja 14 profesionalnih vozača auto utrka u različitim disciplinama. Kup se sastoji od šest utrka koje se voze na platformi Gran Turismo, a svi vozači nastupaju s identičnim automobilima marke “Porsche 911 RSR”.

Na prve dvije utrke slavio je Marko Devčić i osvojio maksimalnih 50 bodova. Na stazi Interlagos nakon velike borbe s Davorom Sertićem, a nakon toga u Monzi nešto uvjerljivije. Obje te utrke bile su odlične, no što tek reći za utrkivanje kakvo su nam vozači priuštili na legendarnoj belgijskoj stazi Spa.

Poznato je da će mnogi vozači i ljubitelji utrkivanja reći da im je Spa najdraža staza na svijetu, a čini se da je i vozačka družina Kreator Gaming Pro Cupa bila posebno inspirirana zavojima Eau Rouge, Raidillon i La Source.

Kvalifikacije se u Kreator Gaming Pro Cupu voze deset minuta, što znači da na stazi ovako dugačkog kruga (7km) nije bilo previše vremena za ponavljanje brzih krugova, a time niti prava na pogrešku. Najbolje se snašao Davor Sertić i vremenom 2:15,898 osvojio pole position. U prvi startni red smjestio se još Ivan Pulić (+0,733), dok su iza vodećeg dvojca startali Ivica Marić (+1,121) i Marko Devčić (+1,213). Slijedili su Šamec, Slade, Blažutić i Utović.

Na startu je sve prošlo bez incidenata, vozači su ponovno pokazali korektnost. Sertić je odlično startao i bez problema obranio prvu poziciju, a iza njega poredali su se Pulić i Marić. Devčić je nakon starta držao četvrto mjesto, ali kroz nekoliko krugova gubio je pozicije od svojih klupskih kolega iz AK Zagorje – Šameca i Šaleca.

Ta vodeća skupina od šest vozača bila je vrlo kompaktna u prvom dijelu utrke, dijelilo ih je tek nekoliko sekundi, a bilo je i nekih zanimljivih duela na stazi. Kako se bližila sredina utrke, u prvi plan dolazila je taktika. Većina iz vodeće skupine odlučila se za strategiju jednog ulaska u boks, osim Davora Sertića. On je imao jedno vrlo kratko zaustavljanje pa par brzih krugova i onda još jedan ulazak u boks.

Nakon odrađenih zaustavljanja u boksu, na vrhu su bili Pulić i Marić, a Sertić iza njih. Šalec se držao jako dobro sve dok mu se nije dogodilo jedno proklizavanje pred kraj utrke i tada je pao na petu poziciju iza Marka Devčića. Gledali smo u završnim krugovima fantastičan troboj za pobjedu, a odlučujući trenutak dogodio se neposredno prije ulaska u posljednji krug.

Na kočenju prije posljednje šikane Sertić je uspio s trećeg mjesta skočiti na prvo. Bilo je tu i manjeg kontakta, a kao drugi je u posljednji krug ušao Marić, ispred Pulića. Tražio je Marić priliku za posljednji napad na Sertića, no ponovno u spomenutoj šikani izgubio je kontrolu nad svojim automobilom i izletio sa staze.

Sertić je ciljem prošao kao prvi za svoju prvu pobjedu u bodovanoj utrci Kreator Gaming Pro Cupa. Drugo mjesto osvojio je Ivan Pulić, a nakon Marićevog izlijetanja do postolja je stigao i Marko Devčić. Nesretni Marić završio je četvrti, Šalec peti, Šamec šesti, a u Top 10 smjestili su se još Blažutić, Slade, Dubroja i Belohradski.

Posla je imao i Niko Pulić, “Oko sokolovo” Kreator Gaming Pro Cupa. Proanalizirao je neke sporne situacije koje su se dogodile tijekom utrke, a vremensku kaznu dobio je Hrvoje Utović zbog nesigurnog povratka na stazu nakon jednog izlijetanja.

Kreator Gaming Pro Cup (3/6): Spa – rezultati:
1. Davor Sertić – 35:05,446 min (25 bodova)
2. Ivan Pulić +1,329 (20 bodova)
3. Marko Devčić +3,313 (18 bodova)
4. Ivica Marić +6,611 (15 bodova)
5. Florian Šalec +11,727 (12 bodova)
6. Dario Šamec +22,906 (10 bodova)
7. Florian Blažutić +29,194 (8 bodova)
8. Maro Slade +32,058 (7 bodova)
9. Leon Dubroja +33,676 (6 bodova)
10. Niki Belohradski +37,419 (5 bodova)
11. Saša Egić (4 boda)
12. Hrvoje Utović (3 boda) *kazna 15sec
13. Josip Borovec (2 boda)
14. Marko Stiperski (1 bod)

Kreator Gaming Pro Cup (3/6): Spa – galerija fotografija:

Pobjedom se Sertić u ukupnom poretku približio vodećem Devčiću, razlika je sada samo tri boda (68 – 65). Pulić je treći ukupno s 53 osvojena boda, dok je Belohradski nešto slabijim rezultatom pao na četvrto mjesto s 38 bodova. Marić ima 29, Šalec 26, Šamec 24, a Blažutić 22.

Utrku se i ovoga puta moglo pratiti na Kreator TV-u i YouTube kanalu Kreator TV-a, zahvaljujući tvrtkama pokroviteljima – Kaspar Papir, Grafiti Becker i Pako. Kreator Gaming ide dalje s organizacijom utrka, sljedeća je na redu 26. travnja u 14 sati. Vozit će se na slavnoj australskoj stazi Mount Panorama.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x