Održana prva digitalna sjednica Upravnog odbora HAKS-a

Upravni odbor Hrvatskog auto i karting saveza održao je svoju drugu ovogodišnju sjednicu, prvu potpuno digitalnu u gotovo 115 godina dugoj povijesti! Prisustvovalo joj je 11 od 15 članova Upravnog odbora uz prisustvo predsjednika Nadzornog odbora, Glavnog tajnika te ostalih dužnosnika HAKS-a.

Predsjednik saveza Davorin Štetner u uvodnom obraćanju naglasio je iznimno tešku situaciju koja je zatekla cijeli svijet te joj se ne nazire kraj. Također – izrazio je podršku organizatorima koji će trpjeti direktne rezove proračuna jedinica lokalne samouprave. Istaknuo je da ovaj period lockdowna moramo iskoristiti za rad na poboljšanjima saveza te novim smjerovima razvoja. Upoznao je prisutne s rezultatima rada na digitalnome motorsportu, a Upravni odbor usvojio je Pravilnik o digitalnome motorsportu koji je temelj za organizaciju službenih natjecanja. Istodobno – prvi u svijetu HAKS je usvojio e-licencu koja će se ubrzo moći aktivirati putem službene stranice HAKS-a. Cijena licence bit će 100 kuna, a svi licencirani vozači moći će se natjecati u svim službenim domaćim i inozemnim natjecanjima!

Štetner je naglasio da se HAKS dobro pripremio za krizu drastičnim rezanjem troškova. Smanjen je broj zaposlenih djelatnika te pojedine plaće, napravljena je revizija ugovora s partnerima te su brojni otkazani uz niz drugih redukcija. Prihodi od HOO-a i FIA-e se očekuju temeljem osiguranih razvojnih programa te opstojnost HAKS-a nije upitna.

Predsjednik je predložio nastavak mjera pomoći pogođenim organizatorima i dionicima sporta te su između ostalog, ukinute naplate otkazivanja natjecanja te je odgođen rok za plaćanje sudačkih licenci do 30.6.

Temeljem informacija Svjetske automobilističke federacije i ostalih institucija, Upravni odbor je produžio suspenziju natjecateljske sezone do 1.7.2020. s napomenom da ako dođe do relaksacije mjera koje bi omogućile nastavak i održavanje natjecanja – datum suspenzije promptno će se prilagoditi.

Nadalje – zbog trenutne situacije produžen je rok za javnu raspravu o novome Statutu HAKS-a do 31.5. te se pozivaju svi članovi HAKS-a da dostave svoje prijedloge u Tajništvo.

Posebnu točku imao je i karting zbog činjenice da Skupština HAKS-a na posljednjoj sjednici nije prihvatila izvješće predsjednika Odbora za karting sport Ivana Pokosa, koji je obrazložio Upravnom odboru nedopustivu činjenicu da Skupštini nije prisustvovao niti jedan član OKS-a. OKS-u je naložena izrada novog plana koji se prvenstveno mora odnositi na sljedeću sezonu uz održavanje skraćene sezone po mogućnosti ove godine.

Sjednica je trajala dva sata, a svi prisutni poželjeli su što brži izlazak iz ove krize te želju da se svi dionici motorsporta što brže vrate na staze!

Related Posts