Marko Devčić na Monzi upisao drugu pobjedu u Kreator Gaming Pro Cupu

Marko Devčić za sada je dominantna figura prvog službenog natjecanja u digitalnom motorsportu na razini Hrvatske – Kreator Gaming Pro Cupa. Nakon pobjede na Interlagosu, Devčić je sjajnom vožnjom stigao do novog trijumfa i to u talijanskom “Hramu brzine”.

Druga bodovana utrka Kreator Gaming Pro Cupa vožena je na legendarnoj stazi u Monzi. Natjecanje se, kao i inače, sastojalo od desetominutnih kvalifikacija i utrke od 18 krugova stazom dugačkom 5,793 metra. Nastupilo je 14 profesionalnih hrvatskih automobilista, koju u ovom razdoblju pandemije koronavirusa, svoje vozačke sposobnosti demonstriraju utrkujući se na platformi Gran Turismo iz udobnosti vlastitih domova.

Kreator Gaming Pro Cup privukao je vozače kružnih i brdskih utrka, rally vozače i suvozače, kao i neke predstavnike autoslaloma ili pak Formule Driver. Također, Cup je zainteresirao i poveću bazu ljubitelja virtualnog utrkivanja, ali i utrkivanja općenito, pa su reakcije na ovo natjecanje više nego pozitivne.

Svi vozači nastupaju s identičnim automobilima marke “Porsche 911 RSR”, a u kvalifikacijama se na stazi u Monzi najbolje snašao Nikola Belohradski. Postavio je vrijeme 1:46,553 i osigurao pole position. Mjesto u prvom startnom redu izborio je i Marko Devčić, pobjednik prve utrke na Interlagosu. Njegov zaostatak bio je pola sekunde.

Drugi startni red rezervirali su Leon Dubroja i Florian Blažutić, a bilo je i nekih iznenađenja. Primjerice Davor Sertić, drugoplasirani na prvoj utrci, osvojio je sedmu startnu poziciju, dok je Ivan Pulić, treći na Interlagosu i vozač koji u svojoj karijeri ima pobjedu na Monzi u Renault Clio Cupu, startao s tek 12. pozicije.

Poznato je da prva šikana u Monzi često predstavlja mjesto teških sudara, posebno odmah nakon starta, ali vozači Kreator Gaming Pro Cupa pokazali su disciplinu i maksimalnu korektnost pa su kroz prvi zavoj svi prošli bez udesa. Belohradski je obranio prvu poziciju i vodio ispred Devčića i Dubroje.

U trećem krugu došlo je do pretjecanja za vodstvo u utrci. Baš na kočenju za prvi zavoj, Devčić je uspio napasti i dočepati se prvog mjesta, a nakon toga počeo je graditi svoju prednost. Taktičku mudrost pokazao je Davor Sertić, vrlo ranim odlaskom u boks. Umjesto vožnje u gustom prometu koja bi mu oduzimala dosta dragocjenih sekundi, Sertić je odabrao drukčiju strategiju pa veći dio utrke vozio usamljen. Pokazalo se, bila je to dobra odluka.

Kad su sredinom utrke svi vozači krenuli u boks, Sertić je ostao na prvom mjestu. Jasno, morao je i on još jednom na promjenu guma i dolijevanje goriva pa nije mogao obraniti prvo mjesto od neprikosnovenog Devčića, ali s obzirom na lošu startnu poziciju, drugo mjesto je Sertića moglo zadovoljiti.

Za treće su se borili Belohradski i Pulić, koji se također izvanredno probio sa začelja poretka. Poziciju po poziciju, došao je do trećeg mjesta, no u samoj završnici ga je Belohradski ipak uspio “preskočiti” i zgrabiti posljednju stepenicu na pobjedničkom postolju. Iza Pulića, poredali su se Florian Šalec, Leon Dubroja, Dario Šamec i novak u natjecanju – Maro Slade. Na ovoj utrci debitirao je i Hrvoje Utović, osvojivši na kraju 12. poziciju.

Kreator Gaming Pro Cup (2/6) Monza – rezultati:
1. Marko Devčić 32:54,523 min
2. Davor Sertić +12,204
3. Nikola Belohradski +13,399
4. Ivan Pulić +14,387
5. Florian Šalec +19,157
6. Leon Dubroja +22,235
7. Dario Šamec +25,425
8. Maro Slade +25,880
9. Ivica Marić
10. Josip Borovec
11. Florian Blažutić
12. Hrvoje Utović
13. Marko Stiperski
14. Saša Egić

Devčić je na koncu imao preko 12 sekundi prednosti u odnosu na Sertića i nakon dvije bodovane utrke ima dvije pobjede te maksimalnih 50 bodova. Sertić je dvama drugim mjestima na 40, Pulić i Belohradski imaju po 33, a onda slijedi skupina od četiri vozača s po 14 osvojenih bodova. To su Šalec, Marić, Šamec i Blažutić.

Sve utrke Kreator Gaming Pro Cupa možete pratiti putem Kreator TV-a i YouTube kanala Kreator TV-a. Snimku utrke u Monzi možete pogledati na poveznici ispod, a pokrovitelji sadržaja su tvrtke Kaspar Papir, Grafiti Becker i Pako.

Sljedeću utrku možete pratiti 19. travnja od 14 sati. Vozače očekuje novi izazov, još jedna legendarna lokacija svjetskog automobilizma, staza Spa-Francorchamps u Belgiji.

Related Posts