Kreator Gaming Pro Cup seli Down Under: Kome će sreću donijeti Mount Panorama?

Nakon izvrsne prošlotjedne utrke na stazi Spa, sljedeća postaja Kreator Gaming Pro Cupa bit će Mount Panorama, slavna australska staza na kojoj se vozi utrka GT automobila “12 sati Bathursta”. Bit će to četvrta od planiranih šest utrka, a uoči starta dvojicu vozača na vrhu poretka dijele samo tri boda.

Kreator Gaming Pro Cup natjecanje je u digitalnom motorsportu koje okuplja profesionalne hrvatske vozače auto utrka iz različitih disciplina – od kružnih i brdskih utrka, preko rallyja pa do Formule Driver i autoslaloma. Svi vozači, njih 14, nastupaju s identičnim automobilima marke “Porsche 911 RSR”, a Kup se sastoji od šest bodovanih utrka na platformi Gran Turismo Sport.

Prošle nedjelje, 19. travnja, svjedočili smo pravom spektaklu na belgijskoj stazi Spa. U prvom dijelu utrke izdvojila se vodeća skupina sa šest vozača, koji su vodili ravnopravnu borbu za vrh. Nakon toga na red su došla zaustavljanja u boksu i vrlo važan odabir taktike, da bi kulminacija utrke bio troboj za pobjedu koji je trajao do posljednjeg kruga.

Na koncu, svoju prvu pobjedu u jednoj od bodovanih utrka Kupa upisao je Davor Sertić, dok je kao drugi ciljem prošao Ivan Pulić, kojemu je to najbolji rezultat u ovom natjecanju do sada. Svoju najbolju utrku u Kreator Gaming Pro Cupu vozio je i Ivica Marić, no nažalost, zbog izlijetanja u posljednjem zavoju ostao je bez postolja i završio četvrti, iza Marka Devčića.

I nakon tog trećeg mjesta Devčić, pobjednik utrka na Interlagosu i Monzi, ostao je vodeći u ukupnom poretku, no sada ima samo tri boda prednosti u odnosu na Sertića. Pulić je na trećem mjestu, 15 bodova iza vodećeg.

Nakon legendarnih europskih staza, Kreator Gaming Pro Cup seli Down Under. Četvrtka utrka u kalendaru vozit će se na stazi Mount Panorama, poznatoj po utrci “12 sati Bathursta”. Dobro smo upoznali tu stazu ranije ove godine, kad je na njoj s McLarenom pobijedio naš Martin Kodrić.

Riječ je o vrlo kompleksnoj stazi koja krije brojne zamke, a kako će se vozači Kreator Gaming Pro Cupa snaći na njoj, provjerite u nedjelju, 26. travnja od 14 sati na Kreator TV-u ili YouTube kanalu Kreator TV-a. Pokrovitelji sadržaja su tvrtke Kaspar Papir, Grafiti Becker i Pako, a organizator svih utrka ovog Kupa je Kreator Gaming.

Svako natjecanje sastoji se od desetominutnih kvalifikacija i utrke na približno 100 kilometara, u slučaju Mount Panorame to je 17 krugova. Svojim dosadašnjim nastupima, Devčić i Sertić zaslužili su status favorita, no mnogo je izazivača koji će željeti prekinuti njihov pobjednički niz.

Utrku možete pratiti na ovoj poveznici…

Related Posts