Kreator Gaming Pro Cup: Mogu li na stazi Spa konkurenti zaustaviti Devčića?

Treća utrka Kreator Gaming Pro Cupa, službenog hrvatskog natjecanja u digitalnom motorsportu na platformi Gran Turismo, vozi se na slavnoj belgijskoj stazi Spa-Francorchamps, a kao vodeći u poretku tu utrku dočekuje dvostruki pobjednik Marko Devčić. 

Kreator Gaming Pro Cup natjecanje je u digitalnom motorsportu koje okuplja profesionalne hrvatske vozače auto utrka iz različitih disciplina – od kružnih i brdskih utrka, preko rallyja pa do Formule Driver i autoslaloma. Svi vozači, njih 14, nastupaju s identičnim automobilima marke “Porsche 911 RSR”, a Cup se sastoji od šest bodovanih utrka na platformi Gran Turismo.

Nakon prve dvije utrke, vožene na stazama Interlagos i Monza, vodeći vozač Kreator Gaming Pro Cupa je Marko Devčić s dvije pobjede, odnosno maksimalnih 50 osvojenih bodova. Prati ga Davor Sertić, koji je dvaput bio drugi (40 bodova), a treće mjesto ukupnog poretka dijele Ivan Pulić i Nikola Belohradski s 33 osvojena boda.

Devčić je na Interlagosu do pobjede došao nakon velike borbe, vozačke i taktičke, sa Sertićem, dok je na drugoj utrci u Monzi imao nešto lakši posao. U trećem krugu preuzeo je vodstvo nakon borbe s Belohradskim i onda stvorio veliku prednost koja mu je bila dovoljna za trijumf. Sažetak te utrke i izjave vozača možete pogledati u ovom videu:

Odmah nakon utrke u talijanskom “Hramu brzine”, vozači su se posvetili treninzima za treću utrku natjecanja, koja će se voziti na legendarnoj belgijskoj stazi Spa-Francorchamps. Format je standardan – kvalifikacije u trajanju od deset minuta, a onda utrka dugačka nešto više od 100km (15 krugova), uz naglašenu potrošnju guma i goriva.

Devčićevi prvi pratitelji sigurno će napraviti sve kako bi zaustavili njegovu pobjedničku seriju, no osim spomenute četvorke Kreator Gaming Pro Cup ima još odličnih vozača, kako u pravim automobilima, tako i u virtualnom svijetu. Dario Šamec, Florian Šalec, Ivica Marić i Florian Blažutić samo su neki od njih i sigurno će se pobrinuti za odličnu utrku na jednoj od najpoznatijih svjetskih staza.

Utrku Kreator Gaming Pro Cupa na stazi Spa možete pratiti u nedjelju 19. travnja od 14 sati na Kreator TV-u ili YouTube kanalu Kreator TV-a. Pokrovitelji tog sadržaja su tvrtke Kaspar Papir, Grafiti Becker Pako, a organizator je Kreator Gaming. Nakon Spa, u Kreator Gaming Pro Cupu slijede Mount Panorama, Suzuka i staza Dragon Trail – Seaside.

Related Posts