SLUŽBENO: Otkazana VN Monaka!

Iako smo pred nekoliko sati dobili vijest kako se tri utrke odgađaju, a među njima je bila i VN Monaka, od Automobilističkog kluba Monako smo dobili informaciju kako se ove godine neće održati prestižna utrka na ulicama Monte Carla! To će biti prvi puta od 1954. godine da se Formula 1 ne vozi u Monaku.

ACM poručuje da je ova odluka rezultat spleta okolnosti. Jedan od problema je dostupnost radne snage za pripremu staze, ali i pronalaženje volontera koji bi radili tijekom trkaće vikenda.

“Trenutna situacija pokazuje pandemiju na svjetskoj razini, a kako će se ona razvijati trenutno je nepoznato. Ne znamo kakvi će biti učinci na Svjetsko prvenstvo Formule 1 2020, nesigurno je hoće li moći sudjelovati svi timovi, kakve će biti posljedice nakon različitih mjera koje provode vlade diljem svijeta, što će biti s restrikcijama u pogledu prelaska granica i upitna je dostupnost radne snage te volontera potrebnih za uspjeh ovog događaja, koji je tako postao neodrživ.

Kao rezultat toga, nakon pažljivog razmatranja ove krize, s golemom tugom članovi uprave Automobile Club de Monaco donijeli su odluku o otkazivanju 12. Velike nagrade Monaka za povijesne automobile i 78. Velike nagrade Monaka u Formuli 1.

Svim navijačima, gledateljima, partnerima i našim članovima, uprava želi izraziti iskreno žaljenje što ova dva događaja ne mogu biti odgođena i ne postoje okolnosti u kojima bismo ih mogli organizirati kasnije tijekom godine.”

Dakle, do sada je sigurno da se prvih sedam utrka sezone neće održati u planiranim terminima. Za Veliku nagradu Australije su vrlo male šanse da bi mogla biti održana u drugom terminu, ulična utrka u Monaku sigurno se neće održati, a za preostalih pet Velikih nagrada želja je pronaći mjesto ili u kolovozu ili krajem godine.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
given2drive
20.03.2020. 10:39

Zasto australija ne bi bila na kraju sezone???? A za monako buhuu ni prvi ni zadnji put….

avatar
Emil
19.03.2020. 22:07

Au, jadni! A nisu se ni kladili na smak svita u Casino de Monte Carlo.

avatar
F1 fan
19.03.2020. 20:24

Uh velika tragedija sto se ta “utrka” otkazuje

avatar
mody
19.03.2020. 20:46
Reply to  F1 fan

datebi je bolje bahrein i abudani ajde pojma nemas to je povijest f1

avatar
mody
19.03.2020. 20:15

šteta ovdje smo gledali uvije razbijanja,,,nece se voziti pola utrka

Related Posts
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x