Od vikenda kreće virtualno utrkivanje F1 koje će uključivati neke vozače s grida

Formula 1 je odlučila pokrenuti virtualno natjecanje koje će biti nazvano ”F1 Esports Virtual Grand Prix” u kojem će neki aktualni vozači Formule 1 voziti bolide u igrici F1 2019 koju je napravio Codemasters.

Takva odluka je pala kako bi se ljudi diljem svijeta barem malo približili utrkivanju u ovim teškim vremenima za sport, ali i cijeli svijet zbog Koronavirusa. Utrke bi se trebale održavati svaki vikend, ali poseban naglasak će biti na vikende kada su trebale biti na rasporedu utrke u kalendaru F1.

Prva utrka je na rasporedu u nedjelju u 21 sat po našem vremenu, a nekim vozačima s grida Formule 1 će se pridružiti neki posebni gosti. Jedini potvrđeni vozač je za sada Nicholas Latifi iz Williamsa, ali se očekuju i drugi vozači(većinom oni mlađi) poput Landa Norrisa i Maxa Verstappena.

”Vrlo smo zadovoljni što ćemo na ovaj način barem malo približiti navijačima diljem svijeta Formulu 1, pogotovo zato što zbog već znane situacije nismo u mogućnosti vidjeti pravo utrkivanje na stazi.”

”S obzirom da su svi veći sportski događaji otkazani, ovo je pravo vrijeme da ukažemo na sve benefite Esport natjecanja koje je prisutno i u našem sportu,” rekao je Julian Tan, šef digitalnih poslovnih inicijativa Formule 1.”

Natjecanje će se održavati na verziji za osobna računala, a postavke će biti prilagođene pojedinim natjecateljima kako bi svima bilo zanimljivije. Utrke će se voziti na 50% dužine, a zajedno s kvalifikacijama sve skupa ne bi trebalo trajati duže od 90 minuta.

U vikendima kada nisu bile predviđene utrke Formule 1, održat će se utrke fanova Formule 1 i nekih vozača s grida. Svi događaji će biti u izravnom prijenosu na društvenim mrežama Formule 1.

Related Posts