Giovinazzi objašnjava manjak talijanskih vozača u F1

U razgovoru s novinarima, vozač Alfa Romea Antonio Giovinazzi je pokušao objasniti zašto danas u Formuli 1 postoji tako malo talijanskih vozača. Posljednji talijanski vozači koji su se natjecali u ovom natjecanju bili su Jarno Trulli i Vitantonio Liuzzi 2011. godine. Giovinazzi kaže kako novac i dalje igra veliku ulogu u uključivanju mladih vozača u natjecanje.

“U Formuli 1 je bitno udariti temelje za početak natjecanje. Temelj je u ovom slučaju novac.”

“Morate ga imati puno da bi ste nešto postigli u sportu. Mnogo puta sam morao puno zaraditi sam kako bih došao u položaj da se natječem u Formuli 1.”

Naglašava kako pronalazak novca nije izvediv baš za svakog.

“Vrlo veliki svote moraju biti izdvojene kako bi financirali svoje dijete u nižim serijama u ranoj dobi”

Kazao je kako smatra da vozačke akademije mogu pomoći mladim talentima da pronađu svoje mjesto u ozbiljnijim trkaćim kategorijama

“Moramo se nadati da će momčadi uspjeti prodefilirati svoje mlade vozače iz akademija, uključujući i talijanske vozače.”

Među ostalima, spominje i sina Jeana Todta, Nicolasa koji daje sve od sebe kako bi mladi talenti našli zaslužena mjesta u momčadima. On sam je uspio prošle godine pokazati dovoljno vozačkog umijeća kako bi uvjerio svoju momčad da ga zadrži u redovima. Tako ćemo naredne sezone imati barem jednog talijanskog vozača u Formuli 1 te održati nadu da će sport jednog dana imati više natjecatelja iz te zemlje. Giovinazzi kaže kako želi održati vlastiti san i dalje se boriti da jednog dana sjedne u vozačko mjesto slavnog Ferrarija.

 

Related Posts