Ferrari i Pirelli odgodili test guma u Fioranu zbog koronavirusa

U četvrtak se na stazi u Fioranu trebao održati test 18-inčnih Pirellijevih guma za 2021., ali u dogovoru s Ferrarijem, talijanski proizvođač guma odlučio je odgoditi test zbog širenja koronavirusa.

Trebao je to biti drugi od 25 dana testiranja planiranih za 2020. godinu, a koji bi bili raspoređeni na svih deset timova Formule 1. Prvi su test odradili Ferrari i Charles Leclerc u Jerezu ranije ovog mjeseca.

Bila je ovo jedina prilika za testnu vožnju između predsezonskih testiranja i prve utrke u Melbourneu, ali širenje koronavirusa u Italiji dovelo je do vrlo strogih mjera pa su tako Ferrari i Pirelli odlučili odgoditi dogovoreno testiranje.

“Budući da su u kompanijama Ferrarija i Pirellija zbog širenja koronavirusa na snazi određene restrikcije, testiranje kišnih guma u Fioranu 5. ožujka mora biti odgođeno. Test će se održati u Fioranu u novom terminu, čim se za to pruži prilika”, objavili su iz Pirellija.

Nastavlja se tako negativan utjecaj širenja virusa na sportska događanja. Iz Formule 1 još uvijek ostaju pri tome da će se Velika nagrada Australije održati prema planu, ali veliko je pitanje što će biti sa sljedećim utrkama u Bahreinu i Vijetnamu.

U Bahreinu i okolnim zemljama na snazi su ograničenja putovanja, posebno za državljane zemalja koje su najjače pogođene virusom, a Italija je jedna od njih. Vijetnam je u ponedjeljak objavio suspenziju slobodnog ulaska u zemlju bez vize za talijanske državljane.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west 44

Evo čitam na AMUS da sedam timova traži detaljno izvješče FIA o nagodbi s Ferrarijem u protivnom moguće su pravne radnje koje bi prisilile na objavu rezultata istrage .Momčadi žele znati je li i kako Ferrari varao s motorom i da li mogući prekršaj opravdava isključenje iz tablice svj.prvenstva. Takav razvoj pomiče sve momčadi naprijed za jedno mjesto što povečava premije koje se broje u milijunima dolara.FIA još nije službeno odgovorila ali se očekuje intenzivan vikend u vezi toga u Australiji!!!

F E R R A R I

Prijatelju moj tebi Ferrari ne izlazi iz usta

west 44

Bolje iz usta nego iz guzice!!!

Related Posts