Briatore: Ferrari je s Leclercom zakasnio dvije godine

Nekadašnji šef Renaultove momčadi Flavio Briatore kritizirao je Ferrari jer su prema njegovom mišljenju Leclerca promovirali u momčad “barem dvije godine prekasno”.

Monegašanin je svoju premijernu sezonu u Formuli 1 odradio 2018. u Sauberu tada još kao član Ferrarijeve razvojne akademije da bi 2019. pomalo neočekivano došao u Ferrarijevu momčad. Neočekivano jer je poznato kako su u Ferrarijevoj momčadi tijekom proteklih godina uglavnom bili skloniji iskusnijim vozačima.

Mladi Leclerc u momčadi iz Maranella zamijenio je iskusnog svjetskog prvaka iz 2007. Kimija Raikkonena, a da se taj potez pokazao potpuno opravdanim Monegašanin je pokazao vrlo brzo jer je u svojoj prvoj sezoni u Ferrariju osvojio više bodova, pobjeda i pole positiona od svog znatno iskusnijeg momčadskog kolege Sebastiana Vettela.

Potaknut tim ostvarenjima i rezultatima mladog Monegašanina, Briatore je izjavio kako ne razumije Ferrarijevu odluku o tome da toliko dugo u ekipi drži Kimija s kojim su “stajali u mjestu”.

“Leclerc je mlad, ali ima muda i to je odmah pokazao. Da sam kojim slučajem ja bio dio Ferrarijeve ekipe, postavio bih ga u momčad barem dvije godine prije jer Ferrari s Raikkonenovim angažmanom u te dvije godine nije dobio ništa.”

“Trebali su znati da s njim (Raikkonenom) neće pobjeđivati i da neće osvojiti ništa pa je s te strane eventualni rizik s Leclercovim angažmanom bio gotovo nikakav jer on je stvarno jako jako dobar”, prilično rezolutno pojasnio je Briatore.

Iskusni Briatore smatra kako su i trenutno, ali i u bliskoj budućnosti, Verstappen i Leclerc najveći Hamiltonovi izazivači, iako smatra da Leclerc još uvijek ne uživa takav status u svijetu Formule 1 kakav trenutno ima Max.

“Leclerc još uvijek nije toliko prepoznatljiv. Max je trenutno za mene dojmljiviji jer neke stvari koje on radi na stazi doista su nevjerojatne. Primjerice njegova preticanja u kojima je on doista kao gladijator”, zaključio je Talijan.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ronin

Lako je sad biti pametan, naknadna pamet. Ali da trebalo je prije dati šansu Leclercu.

Desmosedici

Evo još malo ali sada na temu:
‘Ferrari nudi Vettelu novi ugovor, ali uz smanjenu plaću’
27-03-2020 16:09
Izvori u Italiji izvijestili su da je Ferrari ponudio novi ugovor vozaču Sebastianu Vettelu da zadrži Nijemca u Maranellu. Sky Sports Italia kažu da bi Vettel trebao prihvatiti smanjenu plaću. Trenutačna plaća Vettela iznosi 33 milijuna eura godišnje. Sky Sports Italia zna da će novi Vettelov ugovor biti manji od ovoga, iako publikacija ne zna kolika će biti plata bivšeg vozača Red Bull-a.

LHx6

“kolika će biti plata”

Umjesto novca dobiti će mesnu platu? Pa, to je fer.

Desmosedici

Evo još malo od Talijana. Ovo je dio nagodbe FIA-Ferrari zbog čega se ustvari skače na zadnje noge: Bolid koji će se predstaviti 2022., imat će benzin s 10% -tnim etanolom. F1 je u pokretu kako bi se doprinijelo održivosti: za smanjenje emisija odlučeno je da se do 2021. gorivo promijeni uvođenjem 10% -tnog etanola kako bi dobio znatno više bio-benzina. Shell, koji je Ferrarov partner, radi na biogorivu: etanol korišten u Formuli Indy ima karakteristiku hlađenja koja bi mogla otvoriti neke zanimljive linije razvoja u F1 budućnosti.”Etanol će moći ohladiti neke dijelove napajanja i ovaj bi aspekt mogao biti… Read more »

LHx6

Možeš malo pojasniti što točno iz napisanog zaključuješ o nagodbi?

Desmosedici

Traži..nisam ja to izmislio..sve to negdje piše..to su napisali upućeniji i pametniji od nas.

Pratiteljcro

klikbejt clickbait kliknes pa se upecas

LUTHER

kao kimijev navijač…slažem se ali mislim da su ipak druge stvari u pitanju.. prvo, ferrari nije ekipa koja će stavljati mlade neiskusne vozače u momčad… uvijek su imali jendom dobrog ili vrhunskog a drugi je bio mlađi ali opet s nekim iskustvom u f1… (irvine, barrichello i sl).. a što se kimija tiče, znali su zašto su njega ostavili.. trebali su iskusnog vozača (a dal ga voliš ili ne kimi ipak nije hoštapler i kuži se u mnoge stvar, koji zna podešavati bolid, razumije se u mehaniku bolida i sl… razvijati bolid…) te pomoći vettelu da pobjeđuje… na neki način,… Read more »

Desmosedici

Flavio je stari hohštapler ali se razumije u menagerski posao ..pogotovo što se tiče otkrivanja talentiranih vozača..neću ulazit niti u ugovore koje je on sa njima sklapao, ali sve što je rekao i ja potpisivam.

Desmosedici

P.S. Znam da se kužiš u tehniku, pa ovo prouči:
Kako se Ackermann sustav implementira na Mercedes i DAS, dva neovisna rješenja s odvojenim funkcijama koje su jedna evolucija pokretana drugom.

Pratiteljcro

Potpis

Related Posts