Leclerc odradio 130 krugova na prvom testu 18-inčnih guma

Charles Leclerc je odradio prvi test novih 18-inčnih guma za Pirelli u Jerezu te je napravio 130 krugova unatoč problemima s maglom oko staze.

Kao što znate, od sljedeće godine se Formula 1 prebacuje s 13-inčnih guma na one od 18 inča čime se znatno mijenjaju karakteristike. Kako bi što realnije isprobali nove gume, Ferrari je na prošlogodišnjem bolidu promijenio ovjes, karakteristike kočionog sistema te smanjio aerodinamički potisak.

Mladi vozač Ferrarija je dobio prednost u odnosu na Vettela jer Nijemac još uvijek nije potpisao ugovor s momčadi iz Maranella. Početak testa je kasnio jer se oko staze spustila magla čime je bio onemogućen let medicinskog helikoptera što je glavni preduvjet da bi se bilo koje događanje na stazi održalo.

Ni iz Pirellija, ni iz Ferrarija nismo dobili neke pretjerane informacije o tome kako je prošao test i vremena koje je Monegažanin vozio, ali je, prema nekim informacijama sa staze, njegovo vrijeme bilo oko jedne minute i 19 sekundi.

Do kraja sezone će sve momčadi odraditi barem jedan dan testiranja novih guma s prilagođenim prošlogodišnjim bolidima, a prvi je na redu opet Ferrari koji će na njihovoj stazi u Fioranu testirati gume za kišu.

Related Posts