Grosjean: Nadam se da će F1 doći u Saudijsku Arabiju

Haasov vozač, Romain Grosjean, nada se kako će ideja o utrci u Saudijskoj Arabiji zaživjeti. Francuz tvrdi kako projekt ima potencijala, te da bi svi bili izuzetno zadovoljni da se ta ideja ostvari.

Planovi za novu stazu su najavljeni već prošli mjesec, a utrka bi se trebala održati u Qiddiyi, gradu samo par kilometara udaljen od Riyadha. Zadatak da dizajnira stazu dobio je bivši F1 vozač, Alexander Wurz. VN Saudijske Arabije u F1 kalendar bi mogla ući 2023. godine.

Prošli mjesec je održana i gala večer, gdje je cijeli projekt bio prezentiran. Romain Grosjean, Nico Hulkenberg, Damon Hill i David Coulthard su sudjelovali na toj prezentaciji, a Grosjean je jedan od rijetkih koji je imao tu mogućnost posjetiti lokaciju velikog projekta.

“Nadam se kako će se projekt ostvariti i dobiti zeleno svjetlo od čelnika F1. Staza koju je dizajnirao Wurz je odlična. Dosta komunicira s nama vozačima te se prema tome vidi da želi napraviti stazu s kojom bi mi bili zadovoljni.”

“Evo primjer, probali smo odvoziti par krugova u simulatoru. Bio je jedan zavoj koji nije bio ugodan za vožnju te sam u razgovoru s njim shvatio da nije ni on zadovoljan s time te da će na tom dijelu još poraditi. Sve u svemu, projekt ima veliki potencijal, a lokacija je predivna. Nadam se da ćemo se utrkivati ovdje vrlo brzo,” izjavio je Grosjean.

Grosjean je od 2017. glavni čovjek udruženja vozača Formule 1 te na taj način zastupa vozače i njihove interese kad je u pitanju budućnost F1. Francuz je zadivljen kako su Wurz i njegovi kolege zajedno sudjelovali u izrađivanju skice za stazu.

“Mislim da je ispravno pitati nas vozače za mišljenje u ovakvim situacijama. Ipak je najbitnije da mi vozači budemo zadovoljni stazom na kojoj vozimo. U puno drugih sportova se traži mišljenje igrača, a tipičan primjer toga je golf. Pri izgradnji novog terena u golfu je jako bitno mišljenje igrača. U Formuli 1 naše mišljenje pada skroz u drugi plan i to nije dobro,” rekao je.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
svakako
10.02.2020. 22:54

Ta će sigurno biti bolja i od spa i od monze zajedno

Još kad bi umjesto asfalta kao podlogu stavili dolare..sou

avatar
mody
11.02.2020. 10:46
Reply to  svakako

fale još vn iraka vn irana vn palestine

avatar
svakako
11.02.2020. 17:09
Reply to  mody

Nemaju oni novca da plate formuli da dođe kod njih

avatar
mody
10.02.2020. 20:58

dosta mij bahreina abuidabija i ostalkioh f1 azijaskih playstationa ne trebaju na vise pustinjske utrke, grosjeain pojma nemaš šta govoriš, i ov u vietnamu ce biti bezveze…dosta mi je azijskih utrka i jutarnjih prijenosa,,tamo publike nema,upitna je ivn kine zbo korone,,vratite sepan i suzuka koja je odlična nek ostane dosta je azijskih staza vratite estoril

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x