Wolff daje 25% vjerojatnosti da će Lewis napustiti Mercedes

Toto Wolff je 75% siguran da će Lewis Hamilton ostati u Mercedesu nakon 2020. godine, ali je oprezan oko ​​sposobnosti Ferrarija da pokuša dovesti svjetskog prvaka u svoje redove. Nakon sljedeće sezone Hamilton nema ugovor, poput nekoliko drugih vodećih vozača Formule 1, ali očekuje se da će Lewis ponovno potpisati s Mercedesom, timom s kojim je osvojio pet od šest titula.

Tijekom vikenda u Abu Dhabiju, Hamiltona su mediji povezivali s Ferrarijem, a svemu je dodatno doprinio i kompliment Mattie Binotta i vijest da se Hamilton navodno dva puta ove godine susreo s vodećim ljudima Ferrarija, poput Johna Elkanna.

Toto Wolff rekao je u odgovoru na te špekulacije da bi bilo potpuno u redu ako Hamilton razgovara s Ferrarijem. Upitan nakon utrke o Hamiltonovim šansama za ostanak, Wolff je rekao:

“Osobno bih to ocijenio, pa onako, 75%. Mislim da s racionalnog aspekta sve upućuje na nastavak odnosa, s obje strane. Ali jednako tako, postoji tih 25% šanse koje mi ne kontroliramo. Bit će tu utjecaja poput financijskih poticaja koji će igrati ulogu, ali sve to na kraju postaje kompletan paket koji vozač sam procjenjuje. To je potpuno normalno.”

Unatoč tome što je Mercedes redovito pobjeđivao Ferrari posljednjih sezona, Wolff vjeruje da bi bila pogreška pretpostaviti da Hamilton neće otići, slično kao kad je Hamilton napustio tada McLaren koji je bio bolji od Mercedesa.

“Vozač takvog kalibra uvijek će znati da može utjecati na ekipu. Kad je otišao iz McLarena u Mercedes, govorilo se da to nije pravi potez, a pokazalo se da je itekako ispravan. Ne želim pogriješiti podcjenjujući Ferrarijev potencijal pregovaranja. Nemam osjećaj da bi trebali još osvojiti sedmu ili osmu titulu u smislu dokazivanja uspjeha. Naprotiv, mislim da trebamo ostati skromni zbog svojeg uspjeha”, rekao je Toto.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

otice ce 2020 kad zavrsi sezona dosadilo mu osvojio je sve titule

Related Posts