SLUŽBENO: Ferrari kažnjen s 50.000 eura; Leclerc ostaje na postolju!

Nakon dugog saslušanja kod sudaca, donesena je odluka kako će Ferrari dobiti kaznu od 50.000 eura za krivo izmjerenu količinu goriva u bolidu Charlesa Leclerca prije početka utrke. Monegaški vozač utrku je završio na trećem mjestu i taj rezultat ostaje na snazi.

Manje od sata prije početka utrke za Veliku nagradu Abu Dhabija tehnički delegat FIA-e, Jo Bauer, prijavio je sucima otkrivenu nepravilnost na bolidu Charlesa Leclerca, koja je ustanovljena rutinskom provjerom količine goriva.

Suci su odluku odgodili za period nakon utrke, a Leclercu je dozvoljeno startati. Ferrarijev vozač osvojio je treću poziciju, što mu je deseto postolje ove sezone, a nakon utrke predstavnici Ferrarija morali su na razgovor u sudačke odaje.

Utvrđeno je kršenje članka 12.1.1. Međunarodnog sportskog pravilnika Svjetske automobilističke federacije. Naime, timovi su dužni prijaviti s kojom količinom goriva planiraju krenuti na grid, uoči kruga zagrijavanja i same utrke, a razlika između onoga što je Ferrari prijavio i zatečenog stanja iznosila je 4,88 kilograma goriva.

Suci ipak nisu odlučili kažnjavati vozača, niti utjecati na konačni poredak utrke, već su se odlučili za novčanu kaznu u iznosu od 50 tisuća eura.

Službena odluka u nastavku…

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LUTHER

Ako bi se gledalo realno, trebaoje barem dobit neku kaznu u utrci, npr drive thru… iako nije ista priča, međutim, raikkonen je kažnjen sa drive thru kaznom u monzi zbog krivih guma, točnije momčad je stavila krive gume, a i startao je iz pit lanea… pa nit navijam za ferrari nit sam protiv njih, al ako je prekršeno pravilo, onda je trebao lec dobiti kaznu, ili je u monzi alfa trebala biti novčano kažnjena..

rolu

Prvo čestitke Hamu zasluženo ali ne mogu vjerovati da zbog 4 litre i kusur goriva . Zbilja sa m mislio da je nekaj ozbiljnije. Pogotovo što su opet kaskali za Mecom i Redbullom. Ali dobro pravila su pravila.

Gigi

A cuj netko se sa 4 litre vozi 100 km hahahha

Desmosedici

A ti si za 50 000 Eura mogao vozit “Hej Mercedes”..zapravo da on tebe vozi, a ti mozak na pašu..Hahahaha!

Gigi

Nista merc samo japan hahah

mika.KA

ili voziti astru H i patiti od kompleksa manje vrijednosti!

Desmosedici

Cuore Sportivo, Macchina Arese..ide kroz krivine kao Red Bull..kao po tračnicama..Hahahaha!..Kako je tvoj FIAT Multipla?..Hahahahaha!

Mike-ferrari

Neeee Lego ako ovdje citas Scumaher i Vetel imaju 11 umjetnih naslova
Hamilton tesko zasluzenih 6 …

Mike-ferrari

Jedva cekam da dodje u Ferrari taj isti pa da se uvuku u crvene maje i postanu kmeri i misevi😂😂😂

Desmosedici

Nećeš to vidjet..ako im ode Mercedes oni se ko posrani vraćaju navijat za Mclaren..glavno im je da su protiv Ferrarija i SV..kao svi engleski mediji koji stalno lansiraju pakosti protiv Ferrarija i protiv velikih njemačkih vozača kao što su MS i SV..a ovi likovi ovdje na portalu “puše” tu priču..misle da je to tako..istina i pošteno..geneza, Ferrarija nisu nikad mogli kontrolirati niti s tim upravljati..to im je rak rana..eto, uspjeli su jedan Mercedes pretvorit u njihovu momčad njihova interesa i njihova duha ali ipak ih *ebe kad iza “God Save the Queen” opali ona “Deutchland uber Alles”. Ovaj uradak sam… Read more »

Related Posts