Red Bull ima povjerenja u FIA-ine regulacije pogonskih jedinica

Christian Horner je izjavio da vjeruje u način na koji se FIA ​​bavila kontroverznim pitanjem protoka goriva posljednjih tjedana. Pismo glavnog inženjera Red Bulla, Paula Monaghana, upućeno FIA-i 22. listopada, pokrenulo je niz tehničkih uputa podijeljenih svim timovima koje trebaju zatvoriti sve potencijalne rupe u pravilima i osigurati postojanje standardizirane interpretacije propisa.

Neposredno prije početka VN Abu Dhabija, rutinska provjera deklarirane količine goriva, temeljena na predsezonskoj tehničkoj direktivi, otkrila je neusklađenost u Ferrariju Charlesa Leclerca. Istraga je dovela do 50.000 eura kazne za momčad nakon utrke.

“Oni definitivno čine sve što mogu kako bi osigurali da je složenost ovih motora pokrivena propisima na svim područjima. I mislim da samo čine sve više i više koraka kako bi osigurali da se sive zone pravila razjasne”, rekao je Horner.

Što se tiče uloge timova u upozoravanju FIA-e na potencijalne probleme, Christian je rekao:

“Naravno, to se uvijek dešava jer su resursi ograničeni, a naravno, ulaže su mnogo tih resursa u osiguravanje da svi budu izvan sive zone pravila. Mislim da je za ovaj zimski odlazak najvažnija stvar da sve bude jasno za 2020. godinu. Nadamo da će regulatorne izmjene i tehničke direktive koje dolaze, ublažiti bilo kakvu zabrinutost.”

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x