Raikkonen: U dva tjedna smo izgubili dvije sekunde u odnosu na rivale

Posljednje dvije utrke u sezoni bile su čista suprotnost za Alfa Romeo Racing, a Kimi Raikkonen od svoje momčadi očekuje objašnjenje zašto je Abu Dhabi za njih bio tako loš.

Velika nagrada Brazila bila je fantastična za momke iz Alfe. Kimi je osvojio četvrto mjesto, a Antonio Giovinazzi peto. Jasno, bilo je tu i sreće s odustajanjima nekih jačih igrača, ali bolidi su djelovali brzo i konkurentno.

Dva tjedna kasnije, sasvim suprotna slika. Raikkonen i Giovinazzi kvalifikacije su završili već u Q1, a niti u utrci nisu napravili puno više. Finac je dogurao do 13. pozicije, dok je Talijan bio 16. Alfa je tako sezonu završila na osmom mjestu konstruktorskog poretka.

“Nije to bio lagani vikend. Mučili smo se s gumama i nisu radile kako treba jer u samo dva tjedna naš je bolid postao dvije sekunde sporiji od bolida s kojima se natječemo.”

“U utrci je bilo nešto bolje, ali nismo bili dovoljno brzi. Vidio sam druge bolide, ali nisam im mogao doći dovoljno blizu da bih se borio za bodove. Nismo mogli zagrijati gume, a najteže je bilo u posljednjem sektoru jer vam tamo treba više gripa. Prva dva sektora su uglavnom pravci pa nema toliko problema”, objasnio je Finac.

Kimi je bio vrlo uspješan u prvom dijelu sezone i držao se pri vrhu takozvane sredine poretka, no nakon ljetne stanke stvari su pošle po zlu i Alfa na većini utrka nije mogla ozbiljnije konkurirati za osvajanje bodova.

“Pokušat ćemo još neke stvari na testiranju u utorak i srijedu, sigurno ćemo nešto i naučiti. Naravno da nismo gdje bismo željeli biti, a željeli bismo biti tamo gdje smo bili u prvom dijelu sezone. No, zbog različitih razloga nismo imali brzinu da bismo se zadržali tamo. Izgubili smo brzinu i pali u poretku. To je tako.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
svakako

Svakako je katastrofa da gume imaju toliku ulogu u brzini bolida a samim time i direktan utjecaj na rezultate i poredak na kraju prvenstva.
Dakako da ne spominjem iznenadne promjene u strukturi, debljini gume, koji su rađeni zadnjih sezona.
Sramotno

Related Posts