Gasly: Stroll je sve upropastio

Nakon Velike nagrade Abu Dhabija, u kojoj se imao priliku boriti za šesto mjesto ukupnog poretka, Pierre Gasly bio je ljut i razočaran. Uzročnik njegovog bijesa bio je Lance Stroll

Vozač Toro Rossa držao je šesto mjesto u Prvenstvu prije dolaska u Abu Dhabi. McLarenov Carlos Sainz imao je isti broj bodova, ali zahvaljujući drugom mjestu u Brazilu, Gasly je bio u prednosti.

Sainz je startao osmi, a Gasly 11. Tada su stvari pošle po zlu za Francuza jer ga je u prvom zavoju laganim kontaktom iz ravnoteže izbacio Lance Stroll pa je Gaslyjev bolid prednjim dijelom “očešao” Pereza i ostao bez prednjeg krila.

Utrka je tu bila uništena, a Sainz je osvajanjem jednog boda odnio šestu poziciju Prvenstva. Postao je tako prvi vozač koji se ugurao u Top 6, a da nije član Mercedesa, Ferrarija ili Red Bulla, još od 2015. godine.

Gaslyju su ostale samo frustracije, koje nije zadržavao u komunikaciji s inženjerima: “Ja sam trebao biti na tom mjestu, da nije bilo j***nog Strolla.”

Nakon utrke je prokomentirao: “Bijesan sam jer se nismo mogli boriti s Carlosom, a jasno je bilo da imamo bolid i brzinu za to. Imali smo dobru prednost startavši s 11. pozicije na gridu. Pogledajte Daniila Kvjata. Bio je dvije pozicije iza mene, a završio je deveti.”

U igri za to šesto mjesto teoretski je bio i Alexander Albon iz Red Bulla, ali on je u utrku krenuo s 11 bodova zaostatka za spomenutim dvojcem.

“Nisam zapravo gledao Albona, samo sam želio završiti ispred Carlosa. Danas smo imali priliku, a Lance je sve upropastio”, rekao je Gasly.

Related Posts