Leclerc: Moram preuzeti rizik na startu kako bi prošao Maxa

Charles Leclerc će utrku za VN Abu Dhabija krenuti s trećeg mjesta, iza Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena, ali ispred svojeg momčadskog kolege Sebastiana Vettela.

Iako je zbog sporijeg izlaznog kruga vozača ispred njega propustio posljednji pokušaj u Q3, Leclerc je zbog dovoljno dobrog prvog kruga zadržao četvrtu poziciju te je kasnije promoviran jedno mjesto zbog kazne Valtteriju Bottasu koji je promijenio pogonsku jedinicu.

Na upit novinara kakvu utrku očekuje i hoće li napasti Maxa Verstappena na startu utrke, Leclerc je odgovorio:

”Da, definitivno! Moram preuzeti rizik na startu utrke i proći ispred Maxa ako želim zadržati izglede da osvojim to treće mjesto. Dat ću sve od sebe pa ćemo na kraju utrke vidjeti što sam uspio, a što ne.”

Potom je na red došlo pitanje o Ferrarijevoj strategiji u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi kada je Leclerc ‘izvisio’ jer nije uspio doći do ciljne linije prije isteka vremena.

”Iskreno ne znam što se dogodilo. Znam samo da je Seb usporio, ali je vjerojatno to učinio zbog bolida ispred sebe. Moramo pogledati što se dogodilo i proanalizirati to.”

”I to je sve dio naših karijera. Ne znam jesmo li samo imali nesreće ili smo mogli odraditi nešto bolje, ali što je tu je. Velika je šteta jer mislim da sam mogao poboljšati vrijeme u drugom pokušaju,” zaključio je Leclerc.

Related Posts