Verstappen: Imamo vremena proanalizirati sve podatke kako bi u nedjelju bili brži

Max Verstappen je nakon trećeg mjesta na drugom slobodnom treningu u Japanu došao pred novinare te je izjavio kako bi trebali pronaći više brzine u bolidu ako se misle boriti s Mercedesom.

Zbog otkazivanja subotnjeg dana u Suzuki, momčadi će imati dodatan dan za pripremu bolida i analiziranja tempa nakon prva dva treninga. Verstappen smatra da će biti ključno za njih da pronađu još performansi u bolidu u tom jednom danu pauze.

”Sutra ništa – ostajemo u hotelu. Vidjet ćemo u nedjelju koliko smo brzi. Na prvom treningu smo se mučili s balansom bolida, ali je već na drugom treningu to izgledalo puno bolje.”

”Imamo jedan cijeli dan kako bi analizirali podatke i vidjeli gdje se možemo poboljšati za nedjelju. Mislim da smo napravili dobar posao od prvog do drugog treninga, ali je Mercedes i dalje jako brz,” rekao je.

Na upit novinara, Max je kratko rekao što misli o novom gorivu ExxonMobila za ovu utrku te kako će provesti sutrašnji dan s obzirom na to da će pristup stazi biti zabranjen.

”Novo gorivo se čini vrlo dobro. Očito su napravili korak naprijed te smo zadovoljni s time.”

”Mislim da ću sutrašnji dan provesti uz Playstation kojeg sam uzeo sa sobom. Možda budem igrao i online ako budemo imali interneta,” zaključio je Max.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Evo vam malo štiva od Omnicorse: Honda je načinila značajan korak naprijed (treća vijest dana) potvrđena na stazi sasvim jasno. Nakon što su u Rusiji debitirali s pogonskim agregatom spec-4, japanski su inženjeri ovog vikenda dovršili ‘Suzuka operaciju’ novim benzinskim gorivom ExxonMobil na stazi.
Ovo je gorivo koje može koristiti samo novi ICE, s višim specifičnim vrijednostima koji zahtijevaju promjenu toplinske jedinice.
U paddocku je mnogo onih koji vjeruju da se radi o motoru razvijenom bez ograničenja vezanih uz uobičajenu kilometražu, ekstreman u raznim komponentama koji mogu upravljati novim gorivom.

Related Posts