Raikkonen: Ponašanje našeg bolida vrlo je zbunjujuće

Alfa Romeo Racing proživio je još jedan očajan vikend u drugoj polovici aktualne sezone Svjetskog prvenstva Formule 1. Nakon ljetne stanke situacija za Raikkonena i Giovinazzija mijenja se iz lošega na gore, a Velika nagrada Japana nije donijela nikakav korak u željenom smjeru.

Vozači Alfe još su jednom ostali bez bodova. Sva ulaganja u rad na bolidu nikako ne donose rezultate pa su Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi na Suzuki osvojili 14. i 16. mjesto. Finac je poručio kako mu nikako nisu jasne promjene u ponašanju bolida unutar jedne utrke te je pozvao svoju momčad da pronađu problem koji je nastao i osiguraju vozačima konstantniji bolid.

“Bio je to dosadan dan za mene, sasvim sigurno. Ne znam zašto, ali u prva dva stinta prednji dio bolida nije bio kako treba i uopće nisam imao gripa. Kad smo prešli na mekše gume, bolid se prilično dobro ponašao i mislim da sam odjednom mogao voziti tri ili četiri sekunde brže. To je vrlo zbunjujuće.”

“Nadajmo se da možemo to riješiti. Vozili smo dva bolida s različitim aerodinamičkim paketima prošlog vikenda i valjda ćemo sada dokučiti što je što, vratiti se tamo gdje bismo trebali biti, a to je borba za bodove”, poručio je Raikkonen.

Talijanski vozač nije imao ništa bolje komentare na svoju utrku i bolid Alfe. On je uspio osvojiti bodove u Italiji i Singapuru, ali posljednja dva nastupa završio je iza Raikkonena.

“Brzina u utrci bila je stvarno loša. Mislim da su kvalifikacije zapravo bile bolje, mnogo bolje, uspoređujemo li se s timovima sredine poretka. U utrci smo se mučili i moramo pronaći rješenje za sljedeće četiri utrke”, izjavio je Giovinazzi.

Alfa je ovom velikom krizom izgubila korak za rivalima. Šestoplasirani Toro Rosso sad joj bježi 24 boda, a sedmoplasirani Racing Point 19 bodova.

Related Posts