Video dana: Kvalifikacije za hrvatski nacionalni tim u Karting slalomu

Hrvatski auto i karting savez (HAKS) oforimio je nacionalni tim koji će predstavljati Hrvatsku na Karting Slalom kupu u Italiji, u sklopu FIA-inih motorsportskih igara.

U realizaciji ovog kvalifikacijskog natjecanja pomogli su Zagrebački automobilistički savez te Autoklub Ina Delta, čiji su se iskusni članovi pobrinuli da operativno i tehnički sve funkcionira savršeno. Pred kandidatima za nacionalni tim bio je zadatak u što kraćem roku savladati postavljenu stazu karting slaloma. Kvalifikacije su se sastojale od dvije vožnje.

U prvoj vožnji najbrži od vozača bio je Matija Labaš s vremenom 1:02,635 minuta. Iza njega bili su Sandro Ivanjko i Mihael Fuček. Međutim, u drugoj vožnji došlo je do preokreta jer je Labaš bio nešto sporiji, dok je Ivanjko postavio odlično vrijeme 48,927 sekundi, koje mu je donijelo pobjedu u kvalifikacijskom natjecanju. Drugi je bio Luka Tomašić, a Labaš je završio treći.

Hrvatska vozačica na Karting Slalom kupu bit će Stefani Mogorović. Poznata vozačica Prvenstva Hrvatske u kartingu bila je jedina prijavljena vozačica, no na stazi je bila itekako brza. Usporedimo li njezina vremena s konkurencijom vozača, ukupno bi zauzela treće mjesto.

Više o kvalifikacijskom natjecanju pogledajte u reportaži Kreator TV-a:

Related Posts