Ricciardo: Pružao sam zavjetrinu drugima dok u isto vrijeme nisam pomagao sebi

Momčad Renaulta je u kvalifikacijama pokazala iznimnu formu te su u nekim trenucima bili brži i od samih Mercedesa i Ferrarija. Na kraju subotnjeg dijela vikenda, Daniel Ricciardo je priskrbio peto mjesto u startnom poretku dok njegov momčadski kolega Nico Hülkenberg starta odmah do njega na šestom mjestu.

U izjavi novinarima, rekao je kako je postojala mogućnost da ugrabi prvo mjesto, ali ga je u tome spriječila ciljna zastava. Mnogi vozači nisu uspjeli dobiti priliku za brzi krug jer im je na izlasku iz kruga za zagrijavanje pokazana kockasta zastava.

“Bio sam siguran da se mogu boriti za pole position, ali nema veze. Charles može biti zadovoljan što mu se tako posrećilo. Za mene je bilo teško jer sam svakome oko sebe pružao zavjetrinu dok u isto vrijeme nisam pomagao sebi. Mislite da vam par desetinki i dobro držanje u zavojima može pomoći.

Kaže kako nije očekivao ovakav rasplet, ali smatra da nitko od nadležnih ne zaslužuje kaznu zbog situacije u kojoj je mnogo vozača ostalo bez prilike za brzi krug. Također, ne smatra da bi vozači koji su opasno ušli u treću kvalifikacijsku rundu trebali zbog toga snositi posljedice.

“Neočekivani rasplet, ali mislim da nitko ne bi trebao odgovarati za nastalu situaciju. Mislim da bi svi trebali mirno sjesti i potruditi se da se takva situacija više nikada ne dogodi. Mislim da su pravi pobjednici navijači jer smo im priredili odličnu predstavu”

Naglasio je da žali što nije dobio priliku za još jedan krug jer je u prethodne dvije runde pokazao konkurentnu brzinu s kojom se borio za sam vrh.

“Nisam previše razočaran, ali bih vrlo rado htio da sam dobio priliku za još jedan krug.”

Priznaje kako je bio uvučen u igru zavjetrina od samoga početka. Nije mu bilo lako odrediti hoće li se nadovezivati na vozače koji voze ispred njega ili će voziti krugove neovisno o drugim vozačima.

“Htio sam biti u zavjetrini, ali nisam htio biti baš na samome začelju. Nikada ne znate što je u glavama onih vozača koji su ispred vas i koju strategiju su odlučili primijeniti. Bilo bi puno lakše da smo ušli “u igru” malo ranije da imamo dovoljno vremena za brzi krug.

Dodatan problem je predstavljalo zagrijavanje guma koje se nisu mogle prilagoditi dovoljno brzo na ulazu u krug.

“Imali smo spor ritam na izlazu iz drugog zavoja. Problem su bili i vozači koji su u to vrijeme bili na stazi sa mnom pa sam se samo nadao da će se gume zagrijati dovoljno brzo da nešto napravimo. Već sam bio siguran da ćemo morati napraviti kompromis na brzini usprkos zavjetrini koju smo imali.

Ipak, uspio je kombinirati nekoliko stvari i na kraju završiti kvalifikacije na solidnom petom mjestu.

“Inženjeri i ja smo uspjeli kombinirati nekoliko stvari, bili smo u stisci s vremenom i morali smo se požuriti. Svi su bili u takvoj situaciji i dobivali su slične poruke iz boksa.Pomalo kaotično, ali veoma uzbudljivo za gledatelje”

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x