Oktanski vikend u Buzetu: Čeh Miloš Beneš najbrži na treningu

Tri gradska parkirališta: Cimos, Mašimova škuja, Istarski vodovod i danas su bila ispunjena natjecateljskim automobilima i formulama sudionicima Europskog prvenstva u brdskim auto utrkama – 38. INA Buzetski dani. Nakon dva službena treninga na dionici dužine 5001 metar od Mosta do Svih Svetih i Peničići najbrži je bio Čeh Miloš Beneš u Oselli FA 30. Miloš je povijest Buzetskih dana ispisao i 2013. te 2015. kada se upisao u knjigu pobjednika. Drugo vrijeme danas je ostvario dugogodišnji rekorder buzetske staze, Talijan Danny Zardo u Normi M20 FC, dok je trećeplasirani Slovenac Patrik Zajelšnik u Normi M20 F.

U Prvenstvu Hrvatske slavio je Mađar s hrvatskom licencom Laszlo Szasz u kategoriji formula, dok je u kategoriji sportskih automobila najbrži bio Domagoj Pereković (Mistubishi Lancer EVOIX, AKK Zanatlija), jedan od favorita i pretendenata ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske. Perekovićev najveći rival, Dejan Dimitrijević (Seat Leon, AKK Velika Gorica) uspio je do drugog mjesta, dok je Riječanin Marijo Jurišić (Audi A4 STW, AK Župa Dubrovačka) završio kao trećeplasirani. Najbrži Istrijan bio je Viliam Prodan (Škoda Fabia, AK Opatija Motorsport).

U sklopu manifestacije, a u okviru prezentacije Toyota Yaris Challenge kupa, u natecateljskim vozilima Toyote stazom su prošli i dobitnici nagradne igre Auto Willa. Promo vožnje je odradio domaći vozač Valter Nežić.

Buzetski dani nastavljaju se i sutra kada ulaze u veliku završnicu. Prva vožnja starta u 9:00, a druga u 13:30 sati, a njoj će prethoditi svečano otvorenje u 13:15. I sutra će županijska cesta 5013 (stara cesta Buzet – Pazin) od Mašimove škuje do Svih Svetih biti zatvorena od 7:30 do 18:00 sati. Cijena ulaznica je 50 kuna i vrijedi za oba dana. Prijenos uživo (Svi Sveti, Komušćica i Most) moći će se već od 11 sati pratiti putem Kreator TV-a, TV Nove Pula, Facebook stranice Buzetski dani, te javljanjima uživo u programu Radio Istre. Atmosfera iz Komušćice i Svih Svetih prenosit će se i na video zidu na Mostu.

Za sve posjetitelje organiziran je besplatan autobus koji će publiku razvoziti duž staze u dva navrata: u 7:30 s Mosta te između prve i druge vožnje.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x