Novinarski putopis iz Monze: Navijači ostali zakinuti za posljednji dvoboj na stazi

Nakon dva dana priprema, napokon je došla i ta subota koja je nosila, po prvi puta ovog vikenda, puno uzbuđenja. Prvi na rasporedu je bio treći slobodni trening nakon kojeg su se odvijale kvalifikacije za sutrašnju utrku.


Jutro je počelo dolaskom na stazu uz ‘rijeku’ ljudi koja se slijevala prema stazi. Shuttle nas je ostavio 100m od ulaza u paddock i dan je mogao početi. Vrlo brzo nakon dolaska na stazu na rasporedu je bila utrka Formule 3 koja je završila izlijetanjem vozača u Parabolici, sva sreća, bez posljedica.

Zbog toga je treći trening Formule 1 kasnio 10 minuta. Tribine su se lagano krenule puniti navijačima, naravno većina je bila navijača Ferrarija koji bi na svaki prolazak crvenog bolida ustali i bodrili svoje miljenike.


Same kvalifikacije su krenule prema rasporedu te se media centar vrlo brzo napunio. Inače, novinari nemaju pristup tribinama, ali media centar ima pogled na startno-ciljnu ravninu. Naravno, uz to su postavljene i mnogobrojne televizije na kojima su prikazani live timing, video uživo sa staze te obavijesti od strane FIA-e.

Kao što ste mogli vidjeti, kvalifikacije su završile na pomalo bizaran način. Navijači su u jednu ruku bili prilično sretni zbog toga što je Charles Leclerc osvojio pole position, ali je ostala gorčina jer je postojala vjerojatnost da Ferrari osvoji cijeli prvi startni red što bi im sutra omogućilo mirniju utrku.


Press konferenciji su prisustvovali Leclerc, Hamilton i Bottas kao prva tri vozača nakon kvalifikacija. Kao i inače, bila je podijeljena u dva dijela. Vozači su uglavnom odgovarali na pitanja o tom posljednjem krugu u Q3 te brzini koja se dobiva zavjetrinom bolida ispred. Po već znanom rasporedu neke su momčadi imale mogućnost intervjuiranja njihovih vozača.

Završetak dana sam proveo u paddocku gdje se održavalo slikanje povodom 90 godina Ferrarija. Osim šetnje paddockom i pitlaneom nije bilo većih zanimljivosti. Sve se smirilo te se s velikim iščekivanjem čeka sutrašnji posljednji dan u Monzi.

Dakako, završni dio putopisa bit će o nedjeljnom danu u Italiji, ali će on vrlo vjerojatno biti objavljen tijekom ponedjeljka zbog puta u Hrvatsku.

Related Posts