Daniel Ricciardo diskvalificiran iz kvalifikacija zbog prekoračenja ograničenja na MGU-K!

Odličan rezultat u kvalifikacijama u Singapuru za Daniela Ricciarda kasnije večeras je zamijenilo razočaranje. Naime, nakon kvalifikacija je otkriveno kako je tijekom Q1 količina snage koju isporučuje MGU-K bila viša od dozvoljenih 120kW, što je ekvivalent od 160 KS.

Australac je zajedno sa svojom ekipom pozvan na razgovor i suci su donijeli konačnu odluku – diskvalifikacija! Još se jedino ne zna hoće li u utrku krenuti s kraja poretka ili iz boksa.

“Nakon provjera bolida i razgovora sa sucima, vozačem i članovima momčadi otkriveno je da je natjecatelj prekršio pravilnik FIA-e (Točka 3 Članak 5.2.2 Tehničkog pravilnika) o maksimalnoj dozvoljenoj snazi koju isporučuje sustav MGU-K. Momčadi su upoznate s tim pravilom i načinima mjerenja drže li se pravila, te nakon skupljenih dokaza donesena je odluka o diskvalifikaciji bolida broj 3 iz poretka kvalifikacija,” službeno je objašnjenje.

Ovo je ogroman udarac za Renault, s obzirom da je na stazi u Singapuru pozicija vrlo bitna, a za McLarenom zaostaju 18 bodova u prvenstvu te su im ovako šanse za smanjenje zaostatka svedene na minimum.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Gezamadjar
22.09.2019. 17:20

Svaka čast Ferrari i Vettel.Mercedes nije znao što bi,Lewis također.Zalutali u utrku.

avatar
west 44
21.09.2019. 22:50

Eto ga na!!!

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x