Charles Leclerc pomeo konkurenciju u kvalifikacijama za VN Rusije!

Najbrži u kvalifikacijama za VN Rusije je bio Charles Leclerc u Ferrariju! Lewis Hamilton je uspio doći do druge pozicije, a treće mjesto je osvojio Sebastian Vettel u Ferrariju.

Max Verstappen je uspio doći do četvrte pozicije, a Valtteri Bottas je završio na petom mjestu. Carlos Sainz u Mclarenu je postavio šesto vrijeme, Nico Hulkenberg sedmo, a Lando Norris u drugom Mclarenu osmo vrijeme kvalifikacija. Krug desetorice zatvaraju Romain Grosjean u Haasu i Daniel Ricciardo u Renaultu.

Q1 – eliminirani vozači: Raikkonen, Russell, Kubica, Albon i Kvjat

Prva kvalifikacijska runda je krenula u 14h po našem vremenu te je staza bila suha, iako je prema prognozi bila mala mogućnost kiše. Odmah na početku smo vidjeli snimku iz bokseva Toro Rossa te je to bila i potvrda da Daniil Kvjat neće nastupiti u današnjim kvalifikacijama zbog promjene pogonske jedinice.

Prvi su na stazu, kao i inače, izašli Williamsovi vozači. Minutu kasnije su na stazu izašla i dva Ferrarija na medium gumama. Leclerc je svoj krug odradio bez poteškoća, a Vettel je napravio grešku nakon druge DRS zone te je morao odustati od kruga.

Mercedesi i Max Verstappen su izašli na soft gumama pa su prema očekivanjima zauzeli vodeća mjesta nakon brzih krugova. Vettel je i u drugom krugu imao problema, ovaj puta s prometom, pa je opet morao odustati od kruga. Sedam minuta prije kraja Q1 Alex Albon je izgubio bolid u 13. zavoju te je završio u zidu. Pokazana je crvena zastava pa su se svi vozači vratili u bokseve.

U 14:19 je pokazana zelena zastava te su nastavljene kvalifikacije. Prvi je, prema očekivanjima, izašao Vettel na soft gumama jer se u tom trenutku nalazio na 19. mjestu. Uspio je odvesti najbrži krug te si je osigurao prolaz u Q2. U zoni ispadanja su bili Albon, Kvjat, Russell, Kubica i Gasly. Albon i Kvjat nisu više bili u mogućnosti popraviti svoja vremena, a Williamsi su i dalje najsporiji, pa je preostala borba za 15. poziciju. Na kraju je Kimi Raikkonen ispao od svog momčadskog kolege.

Q2 – eliminirani vozači: Gasly, Perez, Giovinazzi, Magnussen i Stroll

Mercedes je odlučio svoje vozače poslati na stazu na medium gumama odmah na početku Q2. Ostali vozači su izašli na soft gumama. Nakon prvih pokuašaja u Q2 Leclerc je bio najbrži, a njegov momčadski kolega je bio drugi, ali s prilično velikim zaostatkom. Hamilton i Bottas su bili četvrti i peti te je bilo za očekivati da će im i to vrijeme biti dovoljno za proći u završnu kvalifikacijsku rundu.

Sredina poretka je bila jako blizu – od Gaslya na šestom mjestu pa do Ricciarda na 14. mjestu je bilo samo tri desetinke sekunde razlike! U drugi pokušaj su izašli svi vozači, ovog puta i dva Mercedesa na soft gumama. Vettel je popravio svoje vrijeme i došao na samo desetinku zaostatka u odnosu na Leclerca, a Mercedesi nisu odradili svoje krugove do kraja kako bi u sutrašnju utrku krenuli na medium gumama, ako budu suhi uvjeti na stazi.

Romain Grosjean je odradio odličan krug te došao na šestu poziciju, a Kevin Magnussen je napravio grešku u posljednjem krugu te će startati na 14. mjestu. Dva Racing Pointa nisu uspjela popraviti svoja vremena, a Giovinazziju je falila desetinka da uđe u Q3.

Q2 – Charles Leclerc došao do četvrtog pole positiona zaredom

Na početku posljednje kvalifikacijske runde su odmah izašla dva Renaulta i dva Mclarena. Vrlo brzo iza njih su ih pratili Ferrari i Mercedes. Grosjean se ugurao između vodećih momčadi, a Verstappen je izašao na kraju te kolone. Nakon prvih pokušaja je najbrži bio Leclerc s dvije desetinke prednosti nad Vettelom. Mercedesi su bili treći i četvrti, a Max Verstappen je bio peti.

U drugom i posljednjem pokušaju su ispred bili Ferrariji, pa Verstappen i dva Mercedesa. U prvom sektoru je Vettel imao isto vrijeme kao Leclerc u prvom pokušaju, ali je iza njega Leclerc poboljšao svoje vrijeme za desetinku i pol. Na kraju kruga je Vettel malo poboljšao svoje vrijeme, ali je iza njega Leclerc napravio fenomenalan krug. Hamilton je isto poboljšao svoj krug te se ugurao u prvi startni red između dva Ferrarija.

27 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hardex

Danas bi mogla biti jedna od boljih utrka ove sezone…zato uzivajmo u svakom potezu vozaca bez obzira na bolid koji vozi….

ZMija

da znas da si u pravu
donedavno pogledam start odem popijem kafu pogledam snuker i vratim se da vidim kraj
voze ljudi u krug sat i po isti poredak niko nikom nije priso ni blizu
nafurao sam se da bih i ja mogao tako
a sad ima desavanja narocito u sredini poretka

mironet

I opet će u Ferrariu napraviti sranje i ukrasti malome čistu pobjedu jer ovaj prstić će kukati

Gigi

Slazem se. Djabe je mali brzi al Vettel je prvi vozac i dalje.

mody

leclerec je odličan vozac od vn belgije vozi fantastično

maxfile44

1-2-3-4 mjesto za ham nije bitno vazno je da bude u bodovima ,ferrari sutra seb greska i upropastena utrka ,lec pod pritiskom pravi gresku i ham prvi🤣,ovo nisam ja izmislio nego baba vanga prorekla

Desmosedici

Koji si sad pa ti?..Gdje..u kojoj šumi su te usjekli?..Hahahaha!

ZMija

skoro da si pogodio seb kvar na motoru koji je prouzrokovao vsc i hamilton na prvo mjesto
pa ni to nije dovoljno ferariju nego jos jedan box za leklera da bude treci
jos da im crkne i ovaj motor i sve su napravili kako znaju

PavleF1

Lijepo je vidjeti da je netko stavio soli na rep mercedesu tj. Hamiltonu, jer od Botasa nikakve koristi i samo trati mjesto nekom top vozaču. Ali nemojmo se previše zanositi ovim rezultatima, Hamilton je prvak, Mercedes je prvak, razvoj bolida je već debelo u 2020-oj i na taj način si žele osigurati nastavak dominacije.. Ovo su malo bačene kosti sa stola da se i drugi malo “omrse” ništa više 🙁 Kladim se da ćemo nagodinu gledati isti film kao i proteklih godina.

west 44

Dobra ti poslanica Pavle!!!

Desmosedici

Ni blizu Sv. Pavlu..samo još jedan Lažni Prorok..Hahahaha!

josip599gtb

Samo se tješi:)

MS791

A ja se kladim da će Ferrari nastaviti sljedeće sezone ovako kako je sada, a navijači Mercedesa mogu pričati kolko hoće da je to sve ok Lewis neka osvaja bodove 3-4 mjesto i evo naslova, ali kipi u njima jer pobjede su pobjede

ZMija

sada su realno uspjeli napraviti odlicnu kombinaciju snage upravljivosti i vozaca
sto i pokazuju vrhunskim rezultatima
i ne prave greske prilikom pit stopova koje su im ranije pravile probleme

ZMija

idi onda moj pavle na pecanje do iduce godine
rano si otpisao mercedes
mogu oni jos pokazati da imaju odlican bolid
ali realno je zanimljivije sad kad ferari a i max mogu parirati mercedesu

ZMija

pardon jos ne mogu parirati mercedesu dok je pit stopova

JarnoTrulli

Cestitke Leclercu, decko stvarno vozi na drugom nivou od ljetne stanke. Toliko zrelosti i mirnoce za nekog od 21g se stvarno ne vida svaki dan. Razocaravajuce mi djeluje redbull koji nikako da poremeti planove mercedesu i ferrariju i uskoci u 1. plan. Nista od singapura i sad nista od sochija…mislim da ako ovako nastave da slobodno mogu trazit dva mjesta za 2021 jer max ce sigurno otic ili u mercedes ili ferrari. Iskreno mislim da se Mercedes vec okrenuo sljedecoj sezoni jer imaju preko 100 bodova u konstruktorskom poretku a isto tako i lewis u poretku vozaca(bottasa ne racunam). Potez… Read more »

west 44

Za sada dobro , sutra razdvojena taktika u gumama pa ćemo vidit tko će pogodit!!!

147 kt

Reci ti njima sta treba napravit. Poslusat ce oni tebe.

west 44

Evo reču tebi :odje..!!!

willyz

nek si ti njemu reko Roki!

mika.KA

dobar je mali i ferrari!!
nista,sljedece sezone zabraniti mercu nadogradnje nakon ljetnje stanke i eto ti zanimljivog prvenstva 😉
sve u svemu veselim se sutra startu i utrci.
bas me zanima kako ce “mali” cuvati gume i braniti se od dva gladna vuka iza 🙂 🙂

Desmosedici

Jesi li bio na Alfa susretu?..Jesu li te namazali katranom i posuli perjem?..Hahahaha!

mika.KA

ja ja i samo ja!!!!

147 kt

Uh. A sta sad.

MS791

Uff četiri u nizu prvi nakon mog idola u Ferrariju, svaka čast. Ali opet Vettel malo ispod razine, lakše bi bilo da startamo 1-2 nego ovak ali šta je tu je, trebalo bi proći Hamiltona u početku da ne sjebe Vettel gume inače bi moglo biti problema. Leclerc zaista u formi i puca od samopouzdanja

klepesina

Cestitke Leclerku na jos jednom podiumu ferari trenutno prva momcad najbrzi bolid imaju na gridu zasluzeno naravno.Mercedes moze odmah da se okrene razvoju bolida za sledecu godinu jer vidi se da nemaju vise razloga a ni MOGUCNOSTI da stignu ferari koji je odlicno odradio ljetnu pauzu donio sve sto im treba i zasluzeno su prva momcad Lewis da njega Merc nema mislim da nebi bili nit 3 momcad ostaje mu sutra 3 mjesto sigurno ako se ukaze prilka uzet ponudjeno i skupljat bodove i privest prvenstvo kraju

Related Posts