Stefani Mogorović i Sandro Ivanjko predstavljat će Hrvatsku na Karting Slalom kupu u Italiji

Hrvatski auto i karting savez (HAKS) oforimio je nacionalni tim koji će predstavljati Hrvatsku na Karting Slalom kupu u Italiji, u sklopu FIA-inih motorsportskih igara.

Prema pravilima, nacionalni tim trebaju činiti vozač i vozačica u dobi od 14 do 16 godina, a kako bi pronašao najbrže i najspretnije, HAKS je za formiranje nacionalnog tima raspisao kvalifikacije, koje su održane u Karting Areni Zagreb, u srijedu 28. kolovoza.

Odaziv potencijalnih reprezentativaca bio je jako dobar, ukupno ih je 28 pristupilo kvalifikacijskom natjecanju. Neki od njih već su dio sustava nacionalnog karting prvenstva, no mnogo je bilo onih koji se još nisu okušali u službenim natjecanjima HAKS-a, ali postoji dobra mogućnost da će se to promijeniti nakon ovog takmičenja.

Kvalifikacijskom natjecanju prisustvovao je i predsjednik HAKS-a Davorin Štetner te izjavio: “Kao prvo čestitke svima na iznimno uspješnom natjecanju. Preko 100 prijava garancija je svijetle budućnosti hrvatskog kartinga. Nažalost, morali smo mijenjati termin zbog nepovoljne vremenske prognoze, što je smanjilo broj onih koji su se natjecali, ali veliki broj natjecatelja nadmašio je naša očekivanja.”

“Zahvaljujem svim partnerima i pojedincima, ali najviše Karting Areni Zagreb bez koje sve ovo ne bi bilo moguće. Ovo je početak jedne dobre suradnje jer upravo u njihovoj bazi od preko 70.000 trkača vidim nove sudionike službenih natjecanja pod HAKS-om. Također, veliku zahvalu zaslužuje Ana Sekula, koja je od prve sekunde prihvatila operativnu odgovornost, te član Upravnog odbora Ivan Kodrić, koji je financijski pokrio većinu priče. Karting slalom je pun pogodak i želja mi je sljedeće godine pretvoriti ga u kup natjecanje”, najavio je Davorin Štetner.

U realizaciji ovog kvalifikacijskog natjecanja pomogli su Zagrebački automobilistički savez te Autoklub Ina Delta, čiji su se iskusni članovi pobrinuli da operativno i tehnički sve funkcionira savršeno. Pred kandidatima za nacionalni tim bio je zadatak u što kraćem roku savladati postavljenu stazu karting slaloma. Kvalifikacije su se sastojale od dvije vožnje.

U prvoj vožnji najbrži od vozača bio je Matija Labaš s vremenom 1:02,635 minuta. Iza njega bili su Sandro Ivanjko i Mihael Fuček. Međutim, u drugoj vožnji došlo je do preokreta jer je Labaš bio nešto sporiji, dok je Ivanjko postavio odlično vrijeme 48,927 sekundi, koje mu je donijelo pobjedu u kvalifikacijskom natjecanju. Drugi je bio Luka Tomašić, a Labaš je završio treći.

Hrvatska vozačica na Karting Slalom kupu bit će Stefani Mogorović. Poznata vozačica Prvenstva Hrvatske u kartingu bila je jedina prijavljena vozačica, no na stazi je bila itekako brza. Usporedimo li njezina vremena s konkurencijom vozača, ukupno bi zauzela treće mjesto.

Karting slalom je FIA-ina najmlađa i najpropulzivnija karting disciplina u kojoj mladi vozači kartom manevriraju između čunjeva pri kontroliranoj brzini, a na svjetskom Kupu u Italiji natjecat će se timovi država. Hrvatsku će, dakle, predstavljati Sandro Ivanjko i Stefani Mogorović.

Kup će se održati od 31.10. do 3.11. na stazi Vallelunga u Italiji u sklopu FIA-inih Motorsportskih igara, a HAKS je već osigurao troškove prijave, puta i boravka nacionalnog tima za natjecanje.

U nastavku još nekoliko fotografija s ovog natjecanja. Autor: Morgan Matijević

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x