Svjetska automobilistička federacija potvrdila je, francuski vozač Anthoine Hubert poginuo je u teškoj nesreći koja se dogodila u subotu poslijepodne na stazi Spa-Francorchamps u utrci Formule 2.

Hubert u bolidu momčadi Arden sudario se s Juanom-Manuelom Correom, juniorom Alfa Romea, na izlasku iz zavoja Raidillon, a snimka je pokazala zastrašujući prizor teško oštećenih bolida i dijelova rasutih po cijeloj stazi. Sudjelovalo je još nekoliko bolida u tom sudaru, ali s manjim oštećenjima.

Vidi se kako je jedan od vozača izgubio kontrolu na ulasku u Raidillon, a onda je uslijedila lančana reakcija. Utrka je odmah prekinuta i nije nastavljena. Službe sigurnosti odmah su intervenirale, ali nažalost Anthoineu Hubertu nije bilo spasa.

U priopćenju FIA-e stoji: “Sa žaljenjem objavljujemo da je vozač bolida s brojem 19, Anthoine Hubert, podlegao ozljedama i preminuo u 18:35.”

“Vozač bolida s brojem 12, Juan-Manuel Correa, u stabilnom je stanju i zbrinut je u bolnici u Liegeu. Više informacija o njegovom stanju bit će poznato naknadno.”

“FIA će pružiti podršku organizatorima natjecanja i nadležnim službama te će pokrenuti istragu o ovom incidentu.”

Hubert je bio Renaultov razvojni vozač, rođen u Lyonu 22. rujna 1996. godine.

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
4 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
sennad

Da bi zadovoljio potrebu ljudsku, jedan zivot je ugašen. Daj brzine, daj preticanje, daj ovo ,daj ono. I ja sam zagovornik brzine i sve ovoga, ali kad se ovo desi, kontam šta ti ljudi rade u proektilu radi ljudi. RIP

avatar
Član
mody

ovaj zavoj je prebrz i opasan trebaju napraviti sigurnost vecuna tom dijelu staze to se moze isutra desiti

avatar
Član
mika.KA

RIP

avatar
Član
djtomcrazy

😔😔😔😔