Steiner traži rješenje za međusobne okršaje svojih vozača

Günther Steiner poručuje kako je još uvijek u procesu traženja rješenja za Haasove brige uzrokovane postupcima dvojice vozača, nakon što je momčad doživjela novi težak udarac na stazi Silverstone…

Vozači američke momčadi, Romain Grosjean i Kevin Magnussen, sudarili su se u prvom krugu Velike nagrade Velike Britanije pa obojica odustali ubrzo nakon toga.

Francuz je na svom bolidu koristio postavke s početka sezone i Velike nagrade Australije jer je momčad na Silverstoneu željela prikupiti ključne podatke za otklanjanje problema koji joj kvare sezonu. Umjesto toga, vozači su pokvarili Haasovu nedjelju.

Bijesni šef momčadi nakon utrke je rekao da nema nikakvo rješenje, ali i da ne želi slušati nikakva objašnjenja od svojih vozača. Međutim, sada je vrijeme da donese neke odluke o budućnosti svoje momčadi.

“Moram smisliti rješenje. Obično imam rješenja i znam kako krenuti naprijed, to je moj posao. Kakva god bila, gurat ću ih do kraja jer mi smo momčad i svi moraju raditi za momčad, a ne za sebe. Želim da svi vozimo u istom smjeru.”

“Kad sam vidio to na ekranu, gotovo da nisam mogao vjerovati. Dva bolida zaletjela su se jedan u drugoga, a to su bili naši bolidi”, prisjeća se Steiner suludog poteza svojih vozača.

Ono što ga je dodatno razljutilo, vozači su uoči utrke dobili upute da ne ulaze u međusobne borbe na početku, već da budu popustljivi jedan prema drugome pa će se o pozicijama odlučivati kasnije u utrci.

“Čini mi se kao da informacije ne dopiru do njih. Moram dobro razmisliti hladne glave što napraviti po tom pitanju i odlučiti kako to riješiti jer ovo nije prihvatljivo. Mogao bih napraviti mnogo toga, neću vam sada nabrajati, ali nešto moramo napraviti da se ovakve stvari izbjegnu na sljedećim utrkama”, poručio je Steiner.

I bez ovakvih suludih poteza svojih vozača, Haas proživljava vrlo slabu sezonu te se nalazi na pretposljednjem mjestu u konstruktorskom poretku.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x