Steiner: Jedino što mi preostaje napraviti su momčadske odredbe

Guenther Steiner je nakon još jednog incidenta između dvojice njegovih vozača rekao da će vrlo vjerojatno morati primijeniti momčadske odredbe kojima bi onemogućio borbu između Grosjeana i Magnussena na stazi.

Iako su uoči VN Njemačke bili upozoreni na to kako im se ubuduće incidenti kao u Silverstoneu neće tolerirati, pri kraju utrke u Hockenheimu su imali bliski duel u kojem su se opet dotaknuli. Srećom, ovog puta je sve prošlo bez većih problema te su obojica osvojili bodove.

”Morat ću razmisliti o momčadskim odredbama jer ne znam što mi drugo preostaje. Ja sam jedan od onih koji ne podržava takvo nešto, ali negdje se mora povući granica. Već smo previše puta izgubili bodove zbog takvih gluposti.”

”Ovog puta smo imali sreće da je sve prošlo dobro, ali smo u prethodnim utrkama vidjeli da to nije uvijek slučaj.”

Nakon kontakta između Grosjeana i Magnussena, Steiner je rekao Magnussenu da pusti Grosjeana ispred jer je u tom trenutku on bio brži. Na upit novinara zašto to nije napravio prije incidenta, on je odgovorio:

”Nije bila tolika razlika, a i valjda je normalno očekivati da se nećeš zabijati u druge vozače, pogotovo u momčadskog kolegu. Ponekad bi zdrav razum trebao prevagnuti, a ne da svaki put ja moram riješiti dvoboj iz pitlanea. Ako to moram činiti onda je bolje da ja odem i voziti, što sigurno neće biti tako brzo,” rekao je Steiner.

Dodao je na kraju Steiner da Haas kao momčad pokušava dokučiti koji je problem s nadogradnjama te da im ovakvi dvoboji narušavaju koncentraciju na ono bitnije, a to je razvoj bolida.

”Ovi dvoboji nam u zadnje vrijeme donose puno glavobolja jer gotovo svaku utrku imamo neki problem i neki incident. Moramo se fokusirati na razvoj bolida čime ćemo biti konkurentniji pa se nadam da će se vozači malo smiriti,” zaključio je.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Desmosedici
29.07.2019. 16:32

Guenter, postroji bandu i uvedi im vojnički “Muss”!..Hahahaha!

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x