Na glavnom zagrebačkom trgu svečano otvoren 45. Ina Delta Rally

Startna ceremonija 45. Ina Delta Rallyja, nakon jednog desetljeća, vratila se na Trg bana Josipa Jelačića. Pokazalo se to odličnim potezom jer u četvrtak 6. lipnja otvorenju je prisustvovalo mnogo građana, a za 80 posada, koliko ih se pojavilo na startu, bio je to veliki doživljaj.

Svima okupljenima pozdravnim se govorom obratio predsjednik AK Ina Delta Berislav Čegelj i poželio im dobrodošlicu u hrvatsku metropolu.

“Velika mi je čast što mogu kao predsjednik AK Ina Delta pozdraviti sve okupljene upravo ovdje na, svim Hrvatima omiljenom i povijesnom mjestu, Trgu bana Josipa Jelačića.”

Ina Delta Rally velika je manifestacija, a vozači tijekom vikenda prevale gotovo 400 kilometara. Veliki je to organizacijski zahvat i potreban je angažman velikog broja ljudi i različitih službi.

“Oko 500 ljudi, 12 ekipa hitne medicinske pomoći, 18 vatrogasnih ekipa, 12 vučnih vozila uz korištenje mnogih drugih resursa. Svega toga ne bi bilo bez pomoći Grada Zagreba i zato veliko hvala našem gradonačelniku Milanu Bandiću, koji s posebnom pažnjom prati i vrednuje sve sportske priredbe od interesa za Grad Zagreb”, rekao je Čegelj.

Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner poželio je svim posadama uspješan nastup, a posebno zahvalio gradonačelniku Grada Zagreba, Milanu Bandiću, na velikim ulaganjima u sport.

“Dragi Deltaši, želim vam čestitati jer ste vratili Deltu tamo gdje ona pripada. Trg bana Josipa Jelačića glavni je trg glavnog grada Hrvatske, a Ina Delta je jedan on najjačih hrvatskih rallyja.”

“Svim natjecateljima želim dobre vožnje. Veselim se utrci – imamo ponovno veliki hrvatski troboj Šebalj, Prodan, Pulić. Ovdje je i prvak Slovenije Rok Turk, prvak Hrvatske Krisztian Hideg. Sretno svima.”

Odlične borbe očekuju se i svim klasama i svi ljubitelji oktanskih sportova imat će što vidjeti tijekom petka i subote u Zagrebu i okolici. Prošlogodišnju pobjedu brani češka posada Ondrej Bisaha/Petr Tršinsky, koja ove godine na svojoj Ford Fiesti R5 ima startni broj 1. Prvaci Slovenije i Hrvatske, Turk i Hideg, svakako bi trebali biti glavni izazivači.

Industrija nafte d.d. generalni je pokrovitelj i suorganizator natjecanja, a svečanom otvorenju prisustvovao je predsjednik uprave Sandor Fasimon.

“Ina je vaš partner u kojega se možete pouzdati. Ovdje smo s vama i tu ćemo ostati. Možete računati na našu pomoć danas, sutra i u budućnosti. Priželjkujem žestoku, ali pravednu borbu. I dobru zabavu svima.”

Čast otvaranja rallyja pripala je zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

“Dolazak sugrađana na Jelačić plac u ovako velikom broju sve govori. Želim svima uspješno natjecanje i dolazak do cilja, a neka pobjedi najbolji. Vozači koji su ovdje, hrvatski i oni iz još sedam europskih zemalja, jamac su dobrog rallyja.”

Nakon pozdravnih govora, preko startne rampe prošlo je svih 80 posada, a Zagrepčani su ih srdačno dočekali i pozdravili. Prava akcija kreće u petak poslijepodne i navečer, kada su na rasporedu četiri brzinska ispita. Posade prvu etapu startaju u 17 sati, a prvi brzinac vozi se u Zagrebu kraj zgrade Ine. Sljedeća dva brzinca su u Dugom Selu, a četvrti ponovno u Zagrebu kraj Inine zgrade, ali u noćnim uvjetima od 21:30.

Rally se nastavlja u subotu, kada su na rasporedu sljemenski brzinski ispiti, a ciljna ceremonija održat će se u 19 sati, ponovno na glavnom zagrebačkom trgu.

Related Posts