Haas: Naš najgori vikend od ulaska u Formulu 1

Haasov šef momčadi Guenther Steiner bio je vidno frustriran i nezadovoljan izdanjem svoje momčadi na VN Francuske. U razgovoru za medije nakon nedjeljne utrke, izjavio je kako je to bio vrlo vjerojatno najgore odrađen vikend od ulaska Američke momčadi u Formulu 1.

Podsjetimo, problemi za Haas započeli su još u subotu kada su se Magnussen i Grosjean kvalificirali su na vrlo slabo 15. odnosno 17. mjesto, a niti prikazano na samoj utrci nije bilo ništa bolje jer je Danac stigao tek do 17. mjesta pri čemu je uspio biti brži jedino od već poslovično najsporijih Williamsa. Momčadski kolega Grosjean prošao je još gore jer utrku nije niti završio, doduše zbog momčadske odluke o čuvanju pogonske jedinice za VN Austrije.

Te razočaravajuće rezultate prokomentirao je šef momčadi Guenther Steiner.

“U našoj četverogodišnjoj povijesti sudjelovanja u Formuli 1 ovo je sasvim sigurno naš najgori vikend. U utrci smo se strašno mučili ali stvarno ne znam zašto. Prilično je bizarna situacija da se ovaj isti bolid na otvaranju sezone mogao kvalificirati na sedmo i osmo mjesto, a u Monaku čak na šesto da bi sada bili drugi najsporiji na gridu. Nemojte me niti pitati zašto je tomu tako jer doista ne znam. Moramo proanalizirati situaciju i vidjeti o čemu se radi. Najgore od svega je to što smo se našli u vrlo teškoj situaciji, a da pri tome ne znamo što je razlog tome.” započeo je Steiner.

Steiner se osvrnuo i na VN Kanade i već poznati Magnussenov komentar o najgorem iskustvu otkad se utrkuje.

“Za razliku od Kanade gdje smo bili solidni u kvalifikacijama i lošiji u utrci u Francuskoj smo imali problema već od petka kada smo shvatili da smo jako spori. Iz toga razloga ovo je bez sumnje bio puno gori vikend za nas. Ono što je također čudno je to što je primjerice Romain u nekoliko navrata rekao kako se bolid lijepo vozi, nema podupravljanja ili drugih problema ali je s druge strane jednostavno spor. Je li razlog nedostatak gripa ili nešto drugo ostaje za vidjeti.”

Za kraj Talijan je dodao i kako ovu situaciju vidi kao izazov iz kojega se cijela momčad mora zajedno izvući naglasivši kako je ključna stvar pronaći ono što je doista pravi razlog ovih problema.

“Ne bih mogao reći kako sam deprimiran, čak niti ljut ne bi bila prava riječ. Za mene je ovo jednostavno izazov ali nažalost ne u onom pozitivnom smislu riječi. Bilo kako bilo, rekao sam dečkima kako u ovom sportu jednostavno nema odustajanja jer odustajanje znači zastoj. Rekao sam im i kako smo trenutno svi u istom sr… i da se iz njega možemo izvući jedino zajedničkim i predanim radom koji će nam otkriti zašto smo se našli u ovoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. To je jedini način jer ključna stvar je pronaći razloge problema. Sve dok to ne napravimo možemo samo nagađati o čemu se radi, a u tom slučaju bolje je i lakše jednostavno napraviti novi bolid.” zaključio je Steiner.

Podsjetimo, momčad Haas je u posljednje tri utrke osvojila tek jedan bod.

 

 

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x