U Banićima PH u autoslalomu i kronometar vožnjama: Pobjede Barovića i Damarije

U dva dana, na improviziranoj stazi u Industrijskoj zoni Banići nadomak Slanog, održana su dva natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske, u organizaciji Autokluba „Ragusa racing“. Prvo otvorenje sezone autoslaloma, a potom i treći ogled sezone u kronometar vožnjama. Sunčano-kišni vikend pobjedama su zaključili prvo Marijo Barović (AK Župa Dubrovačka) u autoslalomu, a potom Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj) u kronometar vožnjama.

Barović je pobjedom ukupnog poretka “17.Nagrade Ragusa racinga”, u kojoj je sudjelovalo 35 vozačica i vozača deset klubova u svojoj trofejnoj “nabrijanoj fići”, uz najbolje vrijeme dana 1:27,426 minuta, odvezao dvije najbolje vožnje autoslaloma i stekao pobjedničku prednost od 3,331 sekundu ispred drugoplasiranog pulskog asa Nenada Damarije (AK Pula-Rovinj) u “Autobianchiju A112 1.4”.

Treći je bio predstavnik domaćina Nikola Violić (Zastava 850) uz 13,399 sekundi zaostatka za prvoplasiranim. U konkurenciji vozačica pobijedila je najtrofejnija domaća “žena za sportskim volanom” Iva Damarija (Pula-Rovinj), dok je juniorsku pobjedu odnio Nikola Vatović (AK Ragusa Racing). Očekivano, ekipna pobjeda ide državnim prvacima SAK Samobora, za koju su najzaslužniji Dario Mučnjak, Igor Bogović i Marko Stanisavljević. Drugi su bili članovi AK Ragusa Racing, bod uspješniji od “susjeda” iz AK Župa Dubrovačka.

Kiša je bila dobra podloga za pobjedničko slavlje Nenada Damarije iz Pule, koji se tako kao jedini u dva dana našao na pobjedničkom postolju. Generalku trećeg natjecanja sezone u PH kronometar vožnji osvojio je uz 8,856 sekundi prednosti ispred Pazinjana Deana Jurasića (AK Istra racing team Pazin), koji je zasjeo na vodeću poziciju prvenstva, odskočivši bodovno od konkurenata koji su i propustili put na krajnji jug Hrvatske.

Izvrstan je bio i predstavnik domaćina trećim mjestom Đuro Žmirak (AK Ragusa Racing) potvrdio je svoje vozačke sposobnosti. Iva Damarija ostvarila je i drugu pobjedu u dva dana, među vozačicama u kronometru bila je uspješnija od vodeće u prvenstvu Doris Labinjan (Istra racing team), dok je najuspješniji junior bio Karlo Đusti (AKORK Skok racing 1993). Ekipnu pobjedu je slavila najbrojnija ekipa i vodeći u PH Autoklub Istra racing team, iako su bodovno bili izjednačeni s domaćinima AK Ragusa racing. Nastupilo je 49 vozačica i vozača iz 16 klubova.

Autor: Miroslav Krpan
Related Posts