Steiner pojasnio razgovore s vozačima nakon završetka utrke

Iako su oba vozača Haasa na kraju utrke završili u bodovima, prema scenama koje su se ”odigravale” nakon odlaska Safety Car-a sa staze moglo je završiti kao još jedna utrka za Haas bez bodova.

Kao što znamo, nakon odlaska sigurnosnog automobila sa staze bilo je par dvoboja na ulasku u prvi zavoj za sedmu poziciju između dva Haasa – Grosjeana i Magnussena.

 

Na kraju je Grosjean izvukao ”deblji” kraj te je završio na desetom mjestu, posljednjem u bodovima. Nakon utrke smo čuli team radio između Steinera i dva vozača Haasa kako će prodiskutirati o svemu odmah nakon utrke.

 

Nakon što je porazgovarao sa svojim vozačima, Steiner je stao ispred mikrofona novinara te ispričao što su razgovarali.

”Razgovarao sam s oba vozača nakon utrke jer sam htio raščistiti situaciju. Rekao sam im da ne dajem krivicu niti jednome, ali da ne želim do ponoći sjediti s njima i raspravljati tko je kriv, a tko nije.”

”Na kraju smo uspjeli imati oba dva bolida u bodovima što je dobar uspjeh, ali ovakve stvari se ne smiju ponavljati jer smo uz malo nesreće mogli završiti s oba bolida van bodova. Vjerujem da se to neće ponoviti jer oni imaju dobar odnos između sebe, pa ne vjerujem da bi jedan mali incident to mogao poremetiti,” rekao je.

Dodao je da je njihov sastanak trajao oko 15-ak minuta te da su se svi složili kako u nekim trenutcima moraju shvatiti da su u istoj ekipi i da se ovakvi incidenti ne bi smjeli ponavljati u budućnosti.

”Na kraju je sve više manje dobro završilo pa nemamo razloga biti pretjerano ljuti. Prihvatili su to što sam im ja imao za reći te idemo dalje kao da se nije ništa dogodilo. Nadam se da će odnosi biti isti kao i do sada.”

Vlasnik momčadi, Gene Haas, je pohvalio pristup Guenthera Steinera prema vozačima, te ga je podupro u njegovom ”smirivanju strasti” između dva vozača.

”Moglo je završiti jako loše da su se kojim slučajem malo jače dotaknuli. Razumijemo da se oni međusobno utrkuju, ali ponekad moraju napraviti korak unatrag i shvatiti da skupljaju bodove za istu momčad. Na kraju smo zadovoljni kako je sve završilo,” rekao je Gene Haas.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x