Horner: Kazne za incidente petkom su prestroge!

Christian Horner je izjavio kako on, ali i drugi šefovi momčadi, smatraju da je trenutni sistem kažnjavanja vozača za incidente petkom, na slobodnim treninzima, prestrog te da ga treba promijeniti.

Šef Red Bulla je bio frustriran kada je njegov vozač dobio kaznu starta iz pitlanea zbog toga što se nije zaustavio na mjerenje kilaže njegovog bolida nakon FP2.

Podsjetimo, Gasly nije vidio oznaku svog bolida kraj sudaca koji signalizira da se treba zaustaviti zbog vaganja bolida. Produžio je do svojih mehaničara koji su čekali da odrade probni pitstop te je time prekršeno pravilo koje se kažnjava kretanjem iz bokseva.

”Vozač je taj koji mora vidjeti da baš njega zovu na vaganje, ali smo mi bili fokusirani na probni pitstop i vjerojatno je bio i on oko toga zaokupljen. Rečeno mu je da simulira pravi, brzi, ulazak u bokseve te je još imao i problema s predupravljanjem na ulasku u pitlane.”

Dodao je Horner kako mu se kazna nije nikako svidjela jer je prema njegovom mišljenju prestroga, te da je predložio Rossu Brawnu na sastanku u Bakuu da razmisle oko mogućnosti promjene pravilnika za ovakve incidente.

”Mislim da su se svi šefovi složili na sastanku s Rossom Brawnom oko toga da treba pogledati i promijeniti malo pravilnik za incidente koji se dogode na slobodnim treninzima u petak. Ovakve kazne u petak vam unište cijeli vikend, a smatram da su trenutne kazne prestroge. Da je Gasly imao i 50kg manje od dozvoljenog bi dobio istu kaznu kao i u Bakuu, što je pomalo nelogično,” zaključio je Horner.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x