Iako je Fernando Alonso najavio da nakon ove sezone u WEC-u više neće voziti tu klasu, nije još za očekivati da će se vratiti u “više-manje istu” Formulu 1. Nakon najave odlaska iz WEC-a, još nisu poznati daljnji planovi Fernanda.

Zapravo, čak i Alonso kaže da se još nije odlučio, ali to ne izgleda kao da je povratak Formule 1 opcija s obzirom na to da on smatra da je ovogodišnje prvenstvo prilično ponavljanje prošlogodišnjeg.

“Ne, ne nedostaje mi puno, gledam sve utrke, ali to je više-manje isto. Neke momčadi su postale nešto lošije poput Haasa ili Renaulta, neke su se poboljšale kao McLaren ili Alfa Romeo, ali Mercedes je prvi, Ferrari drugi i Red Bull treći i to gledamo mnogo, mnogo godina,” izjavljuje Alonso.

Što se tiče relija Dakar, Španjolac je nedavno testirao s Ginielom de Villiersom i Toyotom u Južnoj Africi. Iako kaže da je to bilo zabavno, to ne znači da je Dakar opcija, potrebno je puno posla da bi se postigla kompetitivnost.

“Južna Afrika je bila zabavna, ali također sam pokušao i MotoGP, a nikad nisam razmišljao o tome – jedna je stvar zabaviti se, a druga obvezati se na karijeru na najvišoj razini. Vožnja na Dakaru u ovom trenutku je u stanju pripravnosti jer nemam informacije o tome koliko mogu biti konkurentan u takvom izazovu, na jednoj od najtežih utrka na svijetu,” rekao je Fernando.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
svakako

U Ferrari iduce godine umjesto Vettela a možda čak i ove !

avatar
Član
mody

bolje mu je sta ce opet vozikat se u mclarenu na začalju feratri više nece, red bull je prosječan, mercedes nema šanse da ce ga uzeti, on je veteran, renault je kanta ,willams truba, gdje da ode, tko zna sta bi bilo da je alonso ostaou mclarenu 2007 sigurno bi imaio koji naslov jer je mclaren bio jak onda, trebao je osvojit bar 2 naslova u ferariu,,sumnjam da ce se vratiti