Williamsov vozač, George Russell, kaže da je imao dojam da se uopće ne utrkuje s drugim bolidima na Velikoj Nagradi Kine. Russellova strategija da utrku počne na srednje mekim gumama omogućila mu je da se progura do 12. pozicije nakon što je nekoliko bolida ušlo na ranu promjenu guma, a pomogla mu je i Kvjatova kazna prolaska kroz bokseve.

No, Williamsov vozač je brzo pao u poretku. Na pitanje kakav je osjećaj utrkivati se na stazi s drugim bolidima, Russell nije pokazao neku preveliku emociju i zainteresiranost.

“Nisam išao za tim, da budem iskren. Razlika u  tempu je toliko velika da su bolidi prolazili pokraj mene kao od šale. To zapravo i nije iznenađenje, znamo kakav je naš tempo, a moj posao je da ga što bolje iskoristim,” bio je razočaran Russell.

Russell je kazao kako je njegovo 16. mjesto očekivano, jer takva je realna situacija s FW42, dok je utrku u Kini opisao kao “intrigantnu i zanimljivu”.

Bio je sretan jer je završio utrku ispred svog momčadskog kolege Roberta Kubice, koji je završio 16 sekundi iza Russella unatoč tome što je imao jedan ulazak u bokseve manje.

“Bio sam Zadovoljan sa svojim prvim setom guma, omogućilo mi je da se odvojim od Roberta. U ovoj fazi on je jedina osoba s kojom se mogu usporediti,” dodaje George.

Međutim, Russellova vlastita utrka kasnije je bila upropaštena time što je morao propušati brže bolide da prođu, što je dovelo do toga da se njegove gume ohlade.

Na drugom setu guma bilo je vrlo nezgodno. Izašao sam iz boksa na tvrđim gumama, imao dva stvarno dobra kruga, a onda sam počeo dobivati ​​plavu zastavu.”

“Kad su se pojavile plave zastave, gume su se jednostavno ohladile. Vozio sam maksimalno brzo, ali temperatura je bila daleko od idealne. Zbog toga gume nisu bile na optimalnom radnom kapacitetu i bio sam sve sporiji i sporiji, a gume su postajale sve hladnije i hladnije. Zato smo na kraju imali još jedan, neočekivani, pitstop,” izjavio je Russell.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

ma wilms treba vratiti bmw motore i dovest ocona i nekog brazilskog vozaca ovaj je neiskusan a kubica je spor vozi 10 sekundi iza svih