Tomas Hrvatin: Rally u Kumrovcu za nas je bio put od dna do vrha

Kad je u pitanju klasa 3 Prvenstva Hrvatske, 8. Ina Rally Kumrovec osvojila je posada AK Rijeka – Tomas Hrvatin i Ivan Pavlović. Za njih je subotnji program krenuo vrlo loše, ali uspjeli su okrenuti situaciju u svoju korist.

“Krenuli smo od dna, s kvarom automobila na prvom brzinskom ispitu. Nismo mogli riješiti taj problem, a onda je automobil odjednom proradio i završili smo kao prvi u klasi. Bilo je super”, rekao je Hrvatin.

Nakon prvog brzinskog ispita u subotu ujutro, Hrvatin i Pavlović zaostajali su za posadom Butorac/Stiperski više od jedne minute. Međutim, odličnim vremenima u drugom i trećem prolasku brzincima Zagorska Sela i Kumrovec uspjeli su doći do pobjede u klasi, a generalno su završili na 14. poziciji.

“Kumrovec je tehnički zahtjevan, težak rally, ali ja takve volim. Kad je sklisko i blatno na uskim cestama. To je odlično i za mene i za Clija.”

Hrvatin je bio prvak Hrvatske u klasi 2 2015. godine, ali kaže da još ne razmišlja o naslovu prvaka u ovoj sezoni.

“Nećemo o ciljevima za sezonu. Tek je počela. Krenuli smo dobro i nadamo se najboljem”, poručio je Tomas.

Na drugom mjestu klase 3 u Kumrovcu je završila posada Ravenščak/Puzić (AKK Sveta Nedelja) u Ford Fiesti R2T, dok su Butorac i Stiperski (AK Opatija Motorsport) u Citroenu C2 R2 na kraju bili treći. Branitelj naslova prvaka države u toj klasi, u Kumrovcu uvijek ima samo jedan cilj.

“Od samog početka cilj nam je bio završiti rally i u tome smo uspjeli. Vremena nam nisu nešto posebno dobra, ali tako je kako je. Bitno da smo u komadu došli do cilja”, izjavio je Butorac.

Sreće u Kumrovcu nije bilo za posadu Šamec/Šalec iz AK Zagorje. Bili su silno motivirani za rally na domaćem terenu, ali kvar na Peugeotu 206 RC prisilio ih je na odustajanje.

Related Posts