Šebalj: Stražnji pogon još nisam vozio na utrkama, radim na tome da to činim kako treba

Juraj Šebalj završio je kumrovečki rally na 12. poziciji u ukupnom poretku, odnosno kao drugi u klasi 2 Prvenstva Hrvatske iza Viliama Prodana. Za njega je to bio rally privikavanja na novi automobil, stražnji pogon i atmosferski motor.

“Nešto takvo još nisam vozio na utrkama. S jedne strane se veselim, s druge strane imam puno posla. Ovaj rally nije baš za upoznavanje s novim autom, uski putevi i mnogo sitnog kamenja mi ne odgovara.”

Juraj je prvi put nastupio s Toyotom GT86 R3, a ponosno ističe kako je time zaokružio sve moguće varijante pogona u automobilizmu.

“Drago mi je da ću moći reći kako sam u svojoj karijeri vozio prednji pogon, četiri pogona i stražnji pogon.”

“Sada radim na tome da taj stražnji pogon vozim kako treba. Ovo je jedna priča koja će trajati neko vrijeme.”

Istaknuo je Šebalj svoj plan da savlada brzu vožnju sa stražnjim pogonom, dodatno motiviran činjenicom da su tako nekad vozili njegovi idoli (Juha Kankkunen op.a.).

Šebalj je jako zadovoljan odrađenim u Kumrovcu, stigavši do cilja bez kvarova, sudara i izlijetanja. Informacije prikupljene na prvom rallyju sezone dobro će mu doći u pripremi za sljedeća natjecanja.

“U cilju smo i glava je na ramenu. Sad već dobivam ideje što mi je činiti u određenim situacijama”, zaključio je najtrofejniji hrvatski rally vozač.

Photo: Ina Rally Kumrovec – službena stranica / Autor: Uroš Modlic

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
TORPEDO
05.03.2019. 17:29

Kako nisi Jura,vozio si Ford Escort sa zadnjom pogonom.
Malo su godinice stisle,refleksi…priznaj 😉

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x