Raikkonen: Razočaran sam svojom vožnjom u kvalifikacijama

Vozač momčadi Alfa Romeo RacingKimi Raikkonen izjavljuje kako nije izvukao maksimum iz svoga bolida tijekom današnjih kvalifikacija koje je uspio završiti na devetom mjestu.

Predsezonska testiranja su pokazala momčad Alfe kao obećavajućega favorita sredine poretka, no sva ta priča pada u vodu nakon što su vozači Haasa, Kevin Magnussen i Romain Grosjean te vozač Mclarena, Lando Norris uspjeli postaviti brži krug od Finca u završnici kvalifikacija.

“Jesam li sretan? Da i ne. Razočaran sam jer mislim da sam mogao izvući puno više iz moga bolida no nisam nijednom uspio odvesti potpun krug,” izjavio je Raikkonen

Kimijev momčadski kolega, Antonio Giovinazzi kojemu su ovo bile prve kvalifikacije nakon što je sudjelovao na VN Kine 2017. kao zamjena za Pascala Wehrleina u tadašnjoj momčadi Sauber, nije zadovoljan svojom vožnjom danas. Antonio je eliminiran u Q2 te će sutrašnju utrku započeti na 14. mjestu.

“Kvalifikacije su prošle u redu. Uspio sam odvesti savršen krug u Q1. U Q2 sam počinio pogrešku tijekom kruga zagrijavanja, greška koja vas ogromno košta u ovako tijesnoj sredini poretka,” izjavio je Talijan.

“Imamo izvrstan bolid i pokazali smo brzinu, mislim da imamo veliku šansu da se borimo za bodove sutra. Strategija će biti vrlo bitna jer je pretjecanje na ovoj stazi vrlo zahtjevno. Dati ću sve od sebe kako bi momčadi mogao omogućiti pozitivan rezultat,” rekao je giovinazzi.

Related Posts