Honda: Očekujemo barem jednu pobjedu do ljetne pauze!

Novi proizvođač pogonskih jedinica za momčad Red BullaHonda, nada se prvoj pobjedi Red Bulla do ljetne pauze nakon vrlo optimističnog starta u VN Australije.

Japanski auto-gigant je osvojio svoje prvo postolje u “turbo-hibridnoj eri” na otvaranju 2019. sezone, nakon što je Max Verstappen osigurao 3. mjesto u prošlotjednoj utrci.

To je ujedno i bilo prvo postolje nakon povratka Honde 2015. kao brenda koji opskrbljuje pogonske jedinice. Posljednji put su slavili pobjedu 2006. godine.

Direktor Hondinog odjela za F1, Masashi Yamamoto izjavio je za britanske medije kako je ova godina vrlo bitna za njih jer po prvi puta opskrbljuju više od jedne momčadi u “turbo-hibridnoj eri”.

“Trenutno imamo savršenu priliku da dokažemo koliko Honda žudi za pobjedom.”

“Nadamo se kako ćemo to uspjeti do ljetne pauze. Želimo pokazati da smo sposobni pobjeđivati,” izjavio je Yamamoto

Treće mjesto Maxa Verstappena u Melbourneu je uklonilo sve moguće sumnje čelnika Red Bulla oko nove suradnje s Hondom.

Glavni cilj Honde je osvajanje utrke u Monaku, uzevši u obzir kako su dotičnu utrku prošle godine osvojili s Renaultovom pogonskom jedinicom.

Ostale obećavajuće utrke uključuju i ovotjedna utrka u Bahreinu, gdje je Honda uspjela s Toro Rossom osvojiti četvrto mjesto prošle godine te VN Mađarske koja je ujedno i posljednja utrka prije ljetne pauze.

Honda si nije postavila nikakve obaveze s Red Bullom, iako je Red Bull učinio suprotno izjavivši kako žele pobijediti na više od četiri utrke koliko su uspjeli prošle godine.

“Nismo postavili nikakve obaveze oko toga na koliko utrka moramo pobijediti ali ono što je bitno u Formuli 1 je rezultat na kraju.”

“Naše iskreno mišljenje je da nismo dosegli razinu Ferrarijevih i Mercedesovih pogonskih jedinica.”

Honda ujedno cilja i vrh sredine poretka s Toro Rossom. Njihova završnica u Bahreinu prošle godine na četvrtom mjestu je bila najbolja utrka Red Bullove juniorske momčadi, te ih drži optimističnima za budućnost momčadi ako se uzme u obzir da su uspjeli završiti u bodovima na otvaranju nove sezone.

“Iako su sestrinske momčadi, mislimo da je ipak malo pretjerano očekivati pobjede s Toro Rossom. Red Bull s druge strane ima sjajne vozače i odličan bolid pa zato moramo kao Honda napraviti sjajnu pogonsku jedinicu.”

“S Toro Rossom smo uspostavili savršenu vezu prošle godine i želimo ju još produbiti ove. Kada na kraju sezone sumiramo što smo napravili bilo bi nam drago vidjeti barem jedno postolje Toro Rossa,” optimistično je izjavio je Yamamoto.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

Ova izjava bi bila primjerenija poslije trke u Bahreinu da vidimo malo na pravoj stazi omjer snaga.

Desmosedici

Bolidi Toro Rossa i Red Bulla dosta slični, pogotovo oni FIAT bočni usisnici. Kad bolje pogledate, Toro Rosso se odličio na koncept prednjeg krila sličan Ferrarijevom, a Red Bull na kocept prednjeg krila sličan Mercedesovom. Zanimljivo.

Worf

tako horner i ekipa testiraju oba u isto vrijeme……..a s vremenom ce preuzeti onog koji se pokaze uspjesnijim. puno je redbull ozbiljnija i mocnija ekipa nego sto se cini

Related Posts