Alonso: McLaren iznenađujuće dobar

Bivši vozač britanske momčadi McLaren, Fernando Alonso je u izjavi za britanske medije rekao kako je ovogodišnji bolid iznenađujuće dobar te kako vjeruje da momčad ide pravim smjerom prije početka sezone.

Dvostruki prvak F1, Fernando Alonso je preuzeo ulogu momčadskog ambasadora nakon njegova napuštanja ovoga sporta popraćena njegovim nezadovoljstvom prema nekompetitivnim bolidima koje je vozio proteklih godina.

Alonso je ujedno preuzeo i funkciju testnog vozača za momčad McLaren, novost koja je službeno izašla na vidjelo tijekom drugog tjedna predsezonskog testiranja u Barceloni.

“Učimo na greškama. Prošli tjedan sam bio u kontaktu sa momčadi te su mi bili poznati problemi na ovogodišnjem bolidu.”

“Ovoga tjedna smo potvrdili koncept s kojim ćemo biti u Melbourneu, sve što je ostalo na momčadi je da se unaprijedi ono što se može unaprijediti,” izjavio je Alonso.

“McLaren me pozitivno iznenadio. Sretni smo sa rezultatima za koje ne možemo reći da su savršeni, ali za koje možemo jamčiti da su ispravan korak na putu oporavka slike ove momčadi.”

Alonso će ujedno pružati usluge u tehničkome odjelu gdje će davati povratne informacije ovogodišnjim vozačima McLarena, Carlos Sainz Jr. Lando Norrisu. Španjolac je izjavio kako je ovaj dvojac savršena kombinacija za momčad iz Wokinga te da će se usavršavati kako godina bude prolazila.

“Obojica su spremni za izazov koji ih čeka. Moja uloga ovdje je da momčad shvati što točno vozači misle o bolidu. Često se zna dogoditi da vozači pričaju jednim jezikom, a inžinjeri drugim,” izjavio je Španjolac.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Pa rekao sam vam da će se Mclaren vratit. Prošlogodišnji bolid je bio loš zato što je to bila šasija koja je pravljena za Hondin PU. Mclaren se dosta kasno odlučio za Renaultovu PU pa je napravio improvizaciju, prepravio tu šasiju za novi pogon. Ove godine je to druga priča. Temeljito napravljen novi bolid, a Mclaren ima resurse i znanje, samo još treba privući moćne sponzore a to dolazi sa uspjehom.

mody

normalno ,red bull više nece imat renault sada mclaren moze bit jači

Related Posts